Ювентус се изложи и срещу Аталанта в мач с четири гола и без публика

17:58
Ювентус се изложи и срещу Аталанта в мач с четири гола и без публика
Ювентус изигра поредния си неубедителен мач в края на първенството и завърши 2:2 у дома с Аталанта в среща от 36-я кръг на Серия А. Двубоят се игра през празни трибуни заради наказанието, което "старата госпожа" отнесе след расистките скандирания на тифозите по адрес на Марио Балотели от Интер.

Гостите откриха с гол от съблекалнята на Лука Чигарини още във 2-а минута. До 20-а минута "бианконерите" бяха неузнаваеми и можеха да получат втори гол. Постепенно обаче футболистите на Клаудио Раниери взеха инициативата и в 26-а минута Винченцо Якуинта с глава изравни след перфектно центриране на Павел Недвед. Два пъти гредата спаси Аталанта от втори гол, но гостите бяха безпомощни, когато Кристиано Дзанети в 36-а минута със страхотно воле от разстояние препарира Андреа Консили.

В последните 5 минути на полувремето Аталанта погледна към вратата на Юве и в 43-а Максимилиано Пелегрино с глава след центриране от корнер изравни.

"Бианконерите" търсиха втори гол след почивката, но вратарят на гостите спаси всичко. Гредата пък се оказа верен помощник на Джанлуиджи Буфон в 81-а минута. Алесандро Дел Пиеро в 89-а минута пропусна от чиста позиция да донесе победата на Юве.

Фиорентина победи Сампдория у дома с 1:0. Голът на успеха бе дело на Алберто Джилардино в 21-а минута.

Ето и останалите резултати от кръга:

Реджина – Каляри 2:1
Дженоа – Киево 2:2
Наполи – Торино 1:2
Палермо – Лацио 2:0
Болоня – Лече 2:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари