Стоилов: Загубихме една битка, но не и войната

15:54
Стоилов: Загубихме една битка, но не и войната
Наставникът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов сподели очакванията си от мача срещу Пирин Гоце Делчев. На редовната преди шампионатен мач пресконференция той посочи като основна задача изолирането на отбора от създалия се след двубоя в Стара Загора медиен шум и запазване концентрацията и духа в състава. Мъри отдаде необходимото уважение към съперника, но същевременно заяви, че изходът от тази среща зависи изцяло от неговите футболисти.

Ето какво каза треньорът на канарчетата пред журналистите:

"В сряда загубихме една битка, но не смятам, че сме загубили войната. Искам утре отборът да покаже играта, която демонстрира до момента, естествено, в подобрен вариант, най-вече с изчистени грешки. Има разочарование у всички нас, най-вече от резултата, защото не заслужавахме да загубим този мач."

"Опитвам се максимално да изолирам отбора от всякакви коментари и проблеми, за да можем да обърнем внимание изцяло на нашите грешки. Искам да запазим духа, волята и амбицията от последния мач. от доста време не сме домакинствали пред публика и се надявам, че утре ще зарадваме нашата публика, която ни следва навсякъде с хубав и привлекателен футбол."

"Отново в последния момент ще решаваме за участието на Спрокел и Минев. И двамата продължават да не са напълно възстановени. За съжаление и Бобан е наказан за два мача и центъра на защитата наистина е проблемно звено за нас. Широчина в състава имаме, но ни липсва достатъчно класа на някои позиции. Възможно е да преквалифицираме някои играчи на непривични за тях постове, ако се наложи. В момента нямаме нито един юноша, който да отговаря на изискванията на "А" група. Може би има такива сред преотстъпените на Раковски, но тях не можем да ги използваме."

"Преди началото на първенството доста хора подценяваха Пирин, а виждате къде се намират в класирането в момента. Показват много бойка игра и успяха да вземат точки на водачите Лудогорец и Левски, така че този отбор заслужава уважение. Все пак, смятам че развоя на мача ще зависи от това как ще се представи Ботев."

"Тошко Неделев се представяше по-силно преди прекъсването за националните отбори, отколкото след това. Той е млад футболист и е нормално да има приливи и отливи във формата му. При него има и натрупана умора, тъй като през зимата се работихме за подобряване на физиката му и той не е почивал. Смятам, че скоро Неделев ще си върне формата."

"Не можем да говорим за голям спад в играта му, защото той често бележи, а това не е маловажно. Неделев има подкрепата на треньори, съотборници и публика и за всички ни, включително и за него, ще бъде добре възможно по-скоро той да намери постоянство в доброто си представяне."

"Тошко може да играе на няколко поста. За да се завърне обаче в средата на терена, където според мен е най-силен, трябва да подобри още физиката и единоборствата си."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация