Холандия - Румъния превю

09:30
Холандия - Румъния превю
Мачът довечера се явява шанс за треньорът Марко ван Бастен да види моментното състояние на онези играчи, които не са играли до момента или са влизали за съвсем кратко. След двете шумни победи над Италия с 3:0 и над Франция с 4:1, "лалетата" си подсигуриха първото място в безспорно най-тежката група на този форум.

Не така стоят нещата за северните ни съседи, които трябва да спечелят, ако искат да са 100% сигурни в своето участие на 1/4-финалите. Разбира се хипотетично и равенството би им било от полза, ако италианци и французи също не излъчат победител. Но едва ли Пицурка и неговите момчета си правят толкова тънки сметки още повече, че познават отлично играта на настоящия си съперник от предквалификационната група. Тогава румънците постигнаха победа и равенството срещу отбора от "ниската земя" като и двата отбора намериха място сред 16-те финалиста.

Капитанът на Румъния Кристиан Киву, който прекара част от кариерата си като играч на Аякс заяви, че дори класирали се за следващата фаза техните опоненти, няма да се предадат лесно.

"Те чакаха много време, за да печелят по толкова убедителен начин. Не смятам, че при тях ще се наблюдава отпускане. Въпреки че вече се класираха, тяхното желание ще бъде да продължат да демонстрират постоянство и да затвърдят впечатленията, че са сред фаворитите за трофея."

Ако Румъния премине тази група, то те ще изхвърлят два футболни колоса на веднъж, както вече са правили през 2000г. Тогава заедно с Португалия те заеха първите две места, оставяйки след себе си нациите на Германия и Англия.

ОТБОРНИ НОВИНИ

ХОЛАНДИЯ


Ван Бастен няма проблеми с контузии или наказания за мача с Румъния.
Джони Хейтинга, чийто трансфер от Аякс към Атлетико Мадрид в размер на 10 милиона евро приключи съвсем на скоро. Може да се завърне и да замени Ойер, а халфът Деми де Зеув може да застане пред Де Йонг.

Клаас-Ян Хунтелаар би могъл да започне на мястото на Нистелрой в предни позиции, където все още е под въпрос дали дуото Робин ван Перси и Ариен Робен ще попаднат в стартовия лист или изобщо няма да играят.

Вероятен състав (4-5-1): Ед ван дер Саар, Халид Буларуз (Марио Мелкиот), Хейтинга, Йорис Матайсен (Вилфред Баума), Джони ван Бронкхорст (Тим де Клер), Деми де Зеув, Орландо Енгелаар, Рафаел ван дер Ваарт (Ибрахим Афелай), Дирк Кайт (Ван Перси), Уесли Снайдер (Робен), Хунтелар.

РУМЪНИЯ

Мирел Радой няма да участва повече на първенството, след като счупи носа си по време на мача с Италия, а съотборникът му от Стеуа Дорин Гоян, който вкара единствения гол при последната среща на тези два тима, е наказан.

Вероятен състав (4-5-1): Богдан Лобонт, Козмин Контра, Габриел Тамаш, Киву, Разван Рат, Пол Кодреа, Муту, Разван Кошич, Банел Николита, Даниел Никулае.

КЛЮЧОВИ ИГРАЧИ

Холандия - Клаас-Ян Хунтелаар

Високо лансираният нападател може да получи своя шанс и да блесне на терена, след като не прекара и минута в игра до този момент на първенството. Въпреки че договорът му с Аякс няма да изтече преди 2010, може да премине това ято в някой от най-големите европейски клубове, за които може да мечтае. Едва на 24 години той е отбелязал общо 187 гола в 264 игри на клубно и национално ниво.

Румъния - Адриан Муту

Най-ярката звезда в настоящия румънски отбор и техен истински лидер, играчът към който цялата страна е вперила поглед с надежда за европейски успех. Нито плеймейкър, нито нападател, въпреки 140 вкарани гола през кариерата си, игра за 7 различни клуба преди да стигне до формата, на която всички знаехме, че е способен във Флоренция. Подобно на Чезаре Прандели, Пицурка го третира с уважението, което заслужава. Неговото 350 появяване на терена може да бъде най-значимото в кариерата му.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация