БНТ придоби правата за квалификационните мачове на България за Евро 2016 и СП18

19:51
БНТ придоби правата за квалификационните мачове на България за Евро 2016 и СП18
БНТ придоби правата върху квалификационните мачове на националния отбор по футбол за европейските финали през 2016 и световните през 2018 година. Това стана възможно след като Европейският съюз за разпространение на радио и телевизия (ЕБУ) сключи по-рано през деня сделка с УЕФА и маркетинговата му агенция CAA11.

"Това е част от глобална тенденция, подета първо от ФИФА, а след това - и от УЕФА, всички футболни мачове на националните отбори да бъдат продуцирани за огромната аудитория на континента от обществените радио-телевизионни оператори в Европа" - обясни Методи Манченко, главен продуцент на "Спорт" в БНТ, единственият български член на ЕБУ.

Така зрителите на БНТ ще могат да разчитат на обществената телевизия да следят мачовете на обновения от Любослав Пенев тим в новия формат на финалите за 24 отбора, което увеличава значително шансовете на трикольорите.

Рейтингът на последния официален мач Дания - България, гледан от почти 1 000 000 зрители, обещава интересни футболни вечери с квалификациите по пътя към Бразилия 2014, които продължават с двубоя Италия - България на 6 септември.

От 15 до 30 юни БНТ ще излъчи и мачовете от турнира Купа на конфедерациите, генерална репетиция за отбори, медии и организатори на световната купа в Бразилия догодина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ludaki
11.04.2013 01:13

"Петима български играчи са застрашени да пропуснат следващия мач в случай на жълт картон, но няма да кажа имената им, за да не ги урочасам"