Президентът на бразилския футбол ще съди Ромарио

16:51
Президентът на бразилския футбол ще съди Ромарио
Президентът на бразилската футболна конфедерация Жозе Мария Марин подаде жалба в съда срещу бившия нападател-звезда и световен шампион от Мондиал 94 и сегашен федерален депутат Ромарио. Жалбата е за обида и накърняване на доброто име, предаде агенция Франс прес от Рио де Жанейро, като се позова на местната преса.

Марин е депозирал жалбата миналата седмица след публикация на едно интервю на Ромарио, в което бившият нападател твърди, че президентът Марин има "минало, свързано с военната диктатура".

"Този президент има минало, свързано с диктатурата. Мъчно ми е да гледам как ръководството на бразилската футболна конфедерация минава от ръцете на един крадец в ръцете на друг", каза Ромарио.

Според адвокатите на президента Марин, парламентарният имунитет на Ромарио не важи в този случай, защото изказването е направено за пресата и извън неговите парламентарни задължения. Ромарио е един от 55 000 души, подписали петиция, с която се иска оставката на Марин от поста президент на бразилската футболна конфедерация, тъй като е замесен в смъртта на един журналист по време на военната диктатура. От конфедерацията отрекоха, че президентът е замесен в смъртта на журналиста Владимир Херцог по време на военната диктатура в Бразилия (1964-1985 година).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация