Пелегрини: След 2:1 за нас просто нямаше съдийство

10:28
Пелегрини: След 2:1 за нас просто нямаше съдийство
Старши треньорът на Малага Мануел Пелегрини не спести критики към главния съдия Крейг Томсън и помощниците му след отпадането на четвъртфиналите на Шампионската лига.
Испанците загубиха с 2:3 при гостуването си на Борусия Дортмунд с две попадения в добавеното време и бяха елиминирани от надпреварата след 0:0 в първия мач.

Победният гол за германците в последните секунди обаче дойде след очевидна засада.

"Футболът се влияе от много фактори. Третият гол беше от засада. Явно не ни искаха повече в Шампионската лига", заяви разочарованият Пелегрини.

"След 2:1 за нас просто нямаше съдийство. Бяхме натикани в наказателното ни поле, имаше удари с лакти и бутане. Двама играчи на домакините трябваше да бъдат изгонени, а при победният им гол на два пъти имаше засада. Напускаме надпреварата с много горчиви чувства", каза още той.

Малага беше наказан от УЕФА през декември с лишаване от право на участие в Европейските клубни турнири през следващия сезон заради забавени плащания на заплати и данъци.

"За вас тази загуба може да е жестока, но аз не съм съгласен. Боли, защото отборът показа блестяща игра. Казват, че Борусия е един от най-силните в Европа, но в края те само центрираха и се блъскаха в нашето наказателно поле", каза още Пелегрини.

Централният защитник Мартин Демикелис също не скри разочарованието си от отпадането. "Можем да се гордеем с показаното, но сега сме много разстроени. Винаги можеш да загубиш, но когато това стане по този начин, е нормално да си разочарован. Нямам думи да обясня чувствата си. Вярвахме, че можем да продължим напред. Играхме добре. Бяхме толкова близо до полуфиналите. Знам, че трябва да можеш да губиш, но е обидно, когато това стане така", каза Демикелис.

Нападателят Роке Санта Крус призна, че всички в състава са шокирани от случилото се. "Все още не можем да разберем какво точно стана. Бяхме на четири минути от полуфиналите. В съблекалнята цари дълбоко униние. Всичко беше в наши ръце. Домакините започна да сипе топки в нашето  аказателно поле и късметът им се усмихна. Жалко е да загубиш по този начин, още повече когато всеки един е дал всичко от себе си. Показахме силна игра. Сега сме малко обезкуражени, но трябва да преминем през този тежък момент", каза Санта Крус.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация