Стоилов: Трябва да запазим концентрация и да продължим да се развиваме

17:02
Стоилов: Трябва да запазим концентрация и да продължим да се развиваме
Наставникът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов говори пред медиите ден преди гостуването на Берое. Той сподели очакванията си за двубоя в Стара Загора и същевременно даде отговор на други актуални въпроси около "жълто-черния" тим.

"Времето между двата мача е достатъчно, за да възстановим отбора, но не и футболистите, които имат проблеми. Все още не е ясно състоянието на Веселин Минев и Спрокел. Двамата ще пътуват с нас за Стара Загора и утре преди мача ще решим дали те могат да вземат участие. Дори и да не се възстановят в Ботев има футболисти, които могат да ги заместят и да изиграят двубоя на високо ниво. Очаквам мачът с Берое да се превърне във футболен празник, в който нашия отбор да разгърне максимално своя потенциал и да подходи с максимална концентрация. Противникът показва сериозно израстване през пролетта и прави много добро впечатление с играта си. Ботев не се притеснава от играта на противника. За нас няма значение какъв стил практикува Берое. Важното е да покажем нашия футбол", започна изявлението си Станимир Стоилов.

"С оглед на изминалите 5 кръга смятам, че в българското първенство силите са сравнително изравнени. Няма отбор, който да е видимо по-добър от останалите, както и такъв, който да изостава. Виждате, че тимовете, които са по-назад в таблицата се противопоставят и взимат точки на лидерите. За нашият отбор е важно да продължим да се представяме по същия начин. Да израстваме, да се превъзпитаваме, да си вкарваме манталитет на победители и да продължим да играем добър фубтол", каза още Мъри.

"На този етап резултатите на Ботев са добри, но не мисля, че след няколко победи трябва да правим генерални изводи и да изпадаме в еуфория. Важното е футболистите да показват професионално отношение към своя клуб. Искам да се развиваме като единен и мислещ отбор, който да радва хората с хубава игра и добри изпълнения. Към този момент не мога да имам забележка към момчетата в това отношение, но все още ни предстои доста работа", продължи Стоилов.

По отношение на тиражираните информации за селекцията в Ботев наставникът на "канарчетата" заяви следното:

"Не искам да коментирам конкретни футболисти, които могат да бъдат привлечени в Ботев. Вече казах, че ако моите футболисти продължават да се представят по същия начин няма да имаме нужда от много попълнения. Винаги съм смятал, че работата по селекцията трябва да бъде непрекъснат процес. Ние сме професионален клуб и трябва да работим целогодишно по нея.

Разбира се, че в полезрнието ни попадат и български футболисти, има доста интересни играчи сред тях. Техните цени обаче са неприемливи за нас. Както знаете, приоритет на нашия клуб е завършването на базата и строежа на новия стадион. Едва тогава ще можем да мислим за големи трансфери. По тази причина вниманието ни е насочено към младите момчета от нашата школа, като се надяваме скоро някой от тях да намерят място в първия отбор, както го направи Тодор Неделев. Това е и желанието на нашия собственик."

Запитан до къде стигат амбициите на клуба след силното начало на пролетния полусезон Мъри Стоилов отговори:

"Знаете, че апетитът идва с яденето, но ние трябва да мислим за нашето представяне. Ако продължим да печелим е нормално в края на сезона да сме на по предна позиция в класирането. Ако ни се отдаде възможност да преследваме призова позиция ние няма да се откажем. Силите е челната петица са много изравнени и , който направи по-малко грешки той ще завърши по-напред. Левски и Лудогорец започнаха пролетта с известна преднина пред останалите 3 отбора, което има дава право на повече грешни стъпки."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация