Михайлов: Съдиите трябва да бъдат по-концентрирани

15:35
Михайлов: Съдиите трябва да бъдат по-концентрирани
Президентът на БФС Борислав Михайлов говори по някои от най-актуалните теми в последните дни. Той коментира съдийството и призова медиите към по-толерантно отношение към реферите.

"Вижда се в последно време, че има доста грешки. Несериозно е и съдиите да нямат концентрация. Те получават пари за това свое хоби и не трябва да се разсейват. Призовавам ги да бъдат по-концентрирани, защото иначе ще престанат със съдийството. Наказваме ги, като сгрешат, но пък и това не е много правилно, защото накрая няма да останат арбитри", заяви Михайлов след церемонията по награждаването на някои от най-заслужилите футболисти на Славия, която се състоя в зала "Родина" на националния стадион "Васил Левски".

"Съдиите са напълно независими, след като подписахме договора с УЕФА за съдийската конвенция. Трябва да питате арбитрите защо допускат толкова много грешки. Взимат се мерки
има наказани съдии, но накрая може да се окаже, че няма да останат рефери. Много зачестиха грешките, като някои от тях са фатални за някои от отборите. За да има по голямо спокойствие, е хубаво да се срещат помежду си, да си казват грешките в очите, а не отвън някой да им оказва натиск. И журналистите трябва да бъдете по-толерантни. Виждате, че първенството е интересно и не би трябвало да има напрежение върху реферите. Те трябва да бъдат в помощ на футбола, а не в негова вреда", каза още Михайлов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация