Удинезе развенча Милан и короняса Интер

23:22
Удинезе развенча Милан и короняса Интер
Удинезе победи Милан у дома с 2:1 в късния съботен мач от програмата на Серия А и короняса Интер за шампион на Италия! Разликата между "нерадзурите" и "росонерите" е 7 точки два кръга преди края, така че тимът на Жосе Моуриньо може да празнува Скудетото и да не си дава много зор утре срещу Сиена.

Гостите бяха по-активният тим през първото полувреме, но в 31-а минута играещият мач № 900 за Милан Паоло Малдини извърши нарушение в наказателното си поле и реферът свири дузпа. Гаетано Д\'Агостино не сгреши от бялата точка и Удинезе поведе с 1:0. Тимът на Карло Анчерлоти бе доста беззъб в атака и до края на полувремето не успя да отвърне на удара.

Втората част започна чудесно за домакините и след изпълнение на корнер, непокритият Кристиан Запата удвои резултата в 49-а минута. До края на терена не се случи почти нищо интересно, а в продължението на срещата Масимо Амброзини намали на 2:1. В ответната атака домакините удариха греда.

Така Удинезе записа шестата си поредна победа. За Милан пък загубата идва след серия от 9 мача без поражение.

В другия мач от кръга игран по-рано днес, Рома и Катания сътвориха истинско голово шоу, а мачът помежду им завърши с победа на "вълците" 4:3. Кристиан Панучи отбеляза победното попадение за отбора на Лучано Спалети в 90-а минута, а преди това римският тим пропиля аванс от два гола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация