Йол: Виждам Бербатов още 2-3 години тук

09:29
Йол: Виждам Бербатов още 2-3 години тук
Фулъм е направил оферта за Николай Михайлов през миналата година, но в момента не преговаря за играча, разкри наставникът на лондончани Мартин Йол.

Спецът призна, че търси нов страж, но това не значи, че дните на Марк Шварцер в отбора са преброени. Когато спасението вече изглежда факт, Йол може да се концентрира върху подновяването на договорите на важните си играчи. Миналата седмица Бреде Хангеланд се присъедини към Деймиън Дъф и Филип Сендерос, подписвайки нов контракт. Сега Младен Петрич и Йоргос Карагунис плюс самият Шварцер са другите футболисти, които холандеца иска да удължат договорите си.

 "Не отричам, че търсим вратар. Има много спекулации в пресата. Имам млад страж като Нийл Етъридж, който е под наем. Такъв е и Дейвид Стокдейл. Той не иска да бъде номер 2, така че това може да е малък проблем и затова винаги се оглеждаме за вратар", сподели Йол.

Той обаче отхвърли слуховете, че е подновил интереса си към вратаря на Твенте Михайлов и по-скоро изрази надежда Шварцер да преподпише. "Преговаряме с Марк Шварцер. Той е фантастичен вратар и трябва да си много добър, за да заемеш мястото му. Направихме му оферта и чакаме. Ако приеме, ще остане, ако не, ще говорим пак. Не преговаряме с Михайлов. Направихме контакт през миналата година, но не и тази", сподели още холандският мениджър на Котиджърс.

В същото време той не пропусна да засегне и една от най-любимите си теми - Димитър Бербатов. Българинът има 6 гола в последните си 6 мача и вкара 2 за успеха с 3:2 над КПР в понеделник, с който тимът излезе на 10-о място в класирането. Бербатов има още един сезон по договора си с Фулъм, но Йол е на мнение, че нападателя може да остане на "Крейвън Котидж" дори повече, въпреки вече сериозната си футболна възраст.

"Миналата година загубих Боби Замора, а след това дойде Павел Погребняк и вкара доста голове, така че винаги има решение, ако нещо се случи, но е нормално да искаш да задържиш най-добрите си играчи. Димитър е на 32 години и е щастлив тук. Виждам го да остава тук и в следващите две или три години", каза още бившият треньор на Аякс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dehumanization
06.04.2013 11:04

Сериозна футболна възраст ? ако се поддържа правилно на 32 години не би трябвало да има никакъв проблем да се справя . Някои хора са на 39 и още продължават да играят ... РГ

YUNOFF
06.04.2013 16:20

Много си прав. Малдини игра по-консервативно и се поддържаше затова до 37-38 годишна възраст беше малксимално ефективен. Да не говорим, че прекрати футболната си кариера на 41 годишна възраст. Разбира се има много други примери като Малдини или това за което ти говориш ама просто давам най-познатият пример.