Столичното Локо обърна \"войводите\" в хубав мач с пет гола

14:52
Столичното Локо обърна \"войводите\" в хубав мач с пет гола
Локомотив София победи Сливен у дома с 3:2 в мач от 27-я кръг на А група и остана в битката за третото място. Футболистите на Драгомир Окука на два пъти изоставаха в резултата, но въпреки това успяха да стигнат до важния успех.

"Железничарите" започнаха по-активно мача, но до попадение първи стигнаха гостите. В 21-а минута Владислав Ямуков бе изведен сам срещу вратаря на домакините Валентин Галев и не сгреши – 1:0 за Сливен. Локомотив продължи да атакува, но стражът на "войводите" Здравко Чавдаров на два пъти спаси опасни удари към своята врата.

Най-сериозният пропуск за столичани направи Мартин Камбуров, който в 31-а минута не успя да вкара от няколко метра. В следващата атака обаче, Зоран Балдовалиев засече чудесно едно центриране от воле и вкара много красив гол за 1:1.

В 39-а минута обаче Иван Стоянов очи в очи със стража на "железничарите" и отбеляза втори гол за своите.

В началото на второто полувреме Сливен изпусна две чудесни възможности да отбележи трети гол. След това обаче Локомотив се съвзе и в 56-а минута Иван Пасков с глава след центриране от корнер изравни. В 66-а минута Димо Атанасов пропусна да обърне мача изцяло в полза на домакините, след това стражът на "войводите" изби удар на Камбуров.

"Железничарите" продължиха да натискат, но резервният вратар на Сливен Петър Денчев, който принудително замени колегата си Чавдаров, спаси три опасни удара към вратата си.

В 80-а минута натискът на Локо все пак даде резултат и Зоран Балдовалиев с глава след хубаво центриране отбеляза победният гол за домакините. До края Локомотив пропусна 2-3 чудесни възможности да направят успеха си по-убедителен.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Локомотив София:
Галев, Марков, Дзеферович, Пасков, Савич, Атанасов, Списич, Златински, Караджинов, Камбуров, Балдовалиев

Сливен:
Чавдаров, К.Стоянов, Ямуков, И. Стоянов, Янев, П. Стоянов, Миндев, Киков, Петаков, Величков, Илиев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация