От Серия "Б" предприеха нов ход в битката с "черното тото"

14:36
От Серия "Б" предприеха нов ход в битката с "черното тото"
Ръководството на италианската дивизия Серия "Б" се бори отново срещу уреждането на мачове, като изпрати адвокат от Лигата, който да образова играчите и треньорите на всички 22 клуба.

Юристът, който се казва Гуидо Камера, трябва да обясни какви са всичките правни опасности, които могат да се стоварят върху участниците в уредени мачове. Същият адвокат представлява ръководството на Лигата в продължаващи и в момента съдебни дела в Кремона, Бари и Неапол, които са довели до забрани за няколко играчи, както и в делата срещу отнемане на точки на някои клубове.

Първата среща се проведе с Бреша във вторник, а втората е планирана с Варезе в сряда. Камера заяви, че той намира за много полезно образоването и настоява играчите да приемат като задължение да информират, когато научат за такъв мач.

Старши треньорът на Ювентус Антонио Конте например беше един от пострадалите, след като му беше наложена забрана за четири месеца да се занимава с футбол за неизпълнение на задължението да докладва за уреден мач като треньор Сиена преди две години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация