Италия - Франция превю

09:32
Италия - Франция превю
Италия и Франция са двата отбора, които се намират на последните места в "групата на смъртта" и предвид директния сблъсък между тях тази вечер, то единият ще напусне със сигурност първенството. Ако Румъния обаче постигне благоприятен резултат в срещата с Холандия, то тогава какъвто и да бъде резултата между "сините" и "петлите" ще е без значение.

При равенство или загуба от страна на Румъния отборът, който победи в другия мач се класира като заел второто място в групата. При загуба на северната ни съседка и голово равенство между французи и италианци, то тогава настоящият световен шампион се класира напред поради повече отбелязани голове в срещите им с Румъния и Франция.

При нулево равенство между отборите на Донадони и Доменек и загуба на Румъния с по-малко от 3 гола ще изпрати момчетата на Пицурка напред, предвид по-добрата голова разлика от тази на "адзурите".

Ако Румъния загуби с 3:0 и се получи 0:0 в другата среща, ще се стигне до равни показатели между Италия и балканската държава.

Единствената възможност пред Франция за попадане сред осемте най-добри отбори е да победят Италия и да се надяват Румъния да не успее да победи "лалетата".

ЩЕ НАПРАВИ ЛИ ХОЛАНДИЯ МРЪСНО


В лагерите на италианци и французи витае страх, че отборът на Бастен ще позволи на отбора, с който бяха заедно и в предквалификационния цикъл да продължи напред за тяхна сметка. Това има своята логика, след като губейки "лалетата" няма да се изправят повече срещу две от безспорно най-силните футболни нации до края на турнира.

Италия показа много по-добра игра по време на втория си мач от група "С", но за тяхно съжаление единият от страничните арбитри се оказа "черна котка", след като в добавеното време на първата част вдигна флага за засада и по този начин бе отменен гол на Лука Тони. Показаните записи доказаха, че решението е било изцяло погрешно.

По-късно в мача бе отсъдена и съмнителна дузпа за противниковия отбор, и въпреки че Джиджи Буфон показа завиден рефлекс и своята класа, отразявайки удара на Адриан Муту, много италианци побързаха да сравнят настоящето Евро 2008 със Световната купа през 2002 в Япония и Южна Корея, където на техния отбор бяха отменени 5 гола в рамките на 3 мача. По този начин Скуадра бе елиминирана на 1/4-финала от корейския отбор.

СМЕШНА ФРАНЦИЯ

Франция бе опозорена през изминалата седмица, след като претърпя истинско голово фиаско, губейски с 1:4 от състава на Холандия. Те определено ще се нуждаят от драстични промени, ако пазят жива надеждата за продължаване в следващия етап от борбата. За целта единствения резултат, който ги устройва в мача с Италия е победата.

Французите имат положителен баланс от сблъсъците с настоящия си съперник, като единствената им загуба в последните 10 години бе на Световното първенство в Германия, където на финала те отстъпиха с дузпи след нулево равенство в редовното време. За последно двата отбора се срещнаха в квалификационните групи за Евро 2008, като "петлите" победиха у дома с 3:1, а като гости постигнаха отново нулев резултат.

Последната победа за настоящия световен шампион в редовните 90 минути бе през далечната 1978г. в Аржентина, когато Паоло Роси осигури успеха с 2:1. В тима на Франция пък се подвизаваше настоящият президент на УЕФА Мишел Платини.

ОТБОРНИ НОВИНИ


ИТАЛИЯ

Роберто Донадони направи 5 промени за мача с Румъния и най-вероятно ще направи още няколко за този срещу французите. Двамата играчи, за които изглежда е сигурна замяната им, са Симоне Перота и Алесандро дел Пиеро, като последният ще бъде заменен с Антонио Касано.

Вероятен състав: Буфон, Дзамброта, Панучи, Киелини, Гросо, Каморанези, Пирло, Де Роси, Акуилани, Касано, Тони

ФРАНЦИЯ

Рейнмонд Доменек може да промени състава след погрома с 4-1 от Холандия. Опитният защитник Лилиан Тюрам най-вероятно ще остане на скамейката, макар това да не е много сигурно, и в крайна сметка той да започне в стартовата единадесеторка. Очаква се Самир Насри да влезе на терена, за да подпомага Тиери Анри. Има вероятност Патрик Виера да изиграе своя първи мач на това първенство, но само при условие, че се е възстановил от контузията в бедрото му. Уилям Галас ще започне, въпреки проблем с глезена.

Вероятен състав: Купе, Саньол, Тюрам, Галас, Евра, Рибери, Макелеле, Тюлалан, Малуда, Насри, Анри

КЛЮЧОВИ ИГРАЧИ

ИталияЛука Тони: Тони не успя да се отличи в Австрия и Швейцария, но късметът му изневери в мача с Румъния, след като напълно валиден гол бе погрешно отменен и Богдан Лобонт направи невероятно спасяване след удара му с глава. Ако някой отбележи срещу Франция довечера, то това със сигурност ще бъде Тони.

ФранцияФранк Рибери: Подобно на своя съотборник и приятел от Байерн Мюнхен, Тони, Рибери също не блесна на първенството, макар класата му да не може да бъде поставена под въпрос. Задължението или по-скоро бремето да се пречупи италианската защита се пада именно на него.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация