Зоналните съвети наложиха тежки наказания за футболни хулигани

14:50
Зоналните съвети наложиха тежки наказания за футболни хулигани
Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС в Пловдив наложи сериозни санкции на отбора на Марица Пловдив след мача като гост на Борлислав Първомай от 20-ия кръг на местната "А" областна група. Срещата завърши 0:0, а след нея Марица остава на 2-а позиция, на 6 точки от лидера и претендент за промоция Евроколеж (Оризари).

С лишаване от права за 1 година е наказан халфът Гюрсел Вели, който има доста мачове и в "А" група. Неговата санкция е заради удар по съдията в тази среща. Лишава от правото да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба 50 лева и треньора Петър Курдов (Марица).

БФС-ПЛовдив по доклад лишава от домакинство за 3 срещи Космос (Боянци) и налага глоба 100 лева. Играчите на този отбор от "Б" областната група Красимир Стефанов и Христо Борисов са лишени от права за по три мача заради червени картони.

БФС-Кърджали на основание чл.46 ал.1 т.3 от ДП налага на състезателя на ФК Граничар (Кирково) Александър Иванов Узунов наказание ЛСП за срок от 6 месеца заради блъскане и обиди на съдията в мач от областната дивизия в Кърджали.

БФС-Сливен пък наказва Иван Миланов от ФК Самуил (село Самуилово) с лишаване от състезателни права за 8 срещи съгласно чл. 23 ал. 2 от Дисциплинарният Правилник по доклади от длъжностни лица в подточка 2 /е/ - опит за удар в извън игрово време.

По решение на Съдийската Комисия при ОС на БФС в гр. Сливен се наказва главният съдия Станимир Емилов Трифонов по правилника на футболното съдийство по чл. 52 т. 3 за неетично поведение към ръководителя на ФК Самуил (село Самуилово) Георги Битев с
лишаване от съдийски права за две срещи, считано от 02.04.2013 г. за два кръга. Съдията си позволил да отправя обиди към шефа на селския клуб след мача с Буря (Градско), спечелен от самуиловци с 5:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация