Михайлович обмисля да се оттегли от поста селекционер на Сърбия

18:05
Михайлович обмисля да се оттегли от поста селекционер на Сърбия
Заради липсата на подкрепа от страна на феновете и под натиск от медиите след слабия старт на Сърбия в световните квалификации старши треньорът Синиша Михайлович вероятно ще се оттегли от поста си през октомври.

Михайлович обеща да класира Сърбия за финалите на Мондиал'2014 в Бразилия, когато пое отбора през миналия май. Сърбите обаче имат само седем точки от шест мача в група "А", с девет точки по-малко от лидерите Белгия и Хърватия.

44-годишният Михайлович призна, че има само теоретични шансове за класиране на световното първенство по футбол.

"Математически ние сме все още в играта и без значение какво ще се случи, искаме да спечелим всеки мач до края на квалификациите. Но ако не успеем да се класираме аз ще се оттегля, както обещах, когато поех тима", каза бившия защитник пред вестник "Вечерне Новости".

"Може би оставих летвата твърде високо. Щеше да бъде много по-лесно, ако целта беше просто да се заложи на млади момчета в отбора, за да се мисли за бъдещето. Радвам се, че имаше пълно доверие в моя проект за изграждане на колектив, който може да се справя добре, но феновете и медиите не са на моето мнение. Освен това му липсва ежедневната работа в клуб, защото да седя у дома в продължение на два месеца между мачовете не е моята философия", добави Михайлович.

Сръбският защитник спечели Купата на европейските шампиони с Цървена звезда през 1991 година преди да премине в Италия, където игра за Рома, Сампдория, Лацио и Интер и бе треньор на Болоня, Катания и Фиорентина.

Сърбия стартира световните квалификации с 0:0 срещу Шотландия и победа с 6:1 над Уелс, но след това загуби три поредни двубоя - с 0:3 от Белгия, с 0:1 от Македония и с 0:2 от Хърватия. Миналата седмица Сърбия победи с 2:0 Шотландия.

"Ще преговарям в футболната федерация на Сърбия, когато договора ми изтече през октомври. Трябва да им благодаря за предоставяне на перфектни съоръжения и условията на работа, но както стоят нещата малко е вероятно аз ще променя мнението си и ще си тръгна, ако не се класираме", заяви още националният селекционер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация