МВР удари \"черното тото\" в България!!!

16:35
МВР удари \"черното тото\" в България!!!
Антимафиотите са установили 30 лица от София, Гоце Делчев и Ловеч, които са "въртяли" 5 млн лв. в "черното тото" и са инвестирали печалбите в друга престъпна дейност, съобщава пресцентърът на МВР.

На 15 май над 120 служители на Дирекцията за противодействие на организираната и тежка престъпност при ГД "Криминална Полиция" и регионалните звена в страната, 25 разследващи полицаи от ГД "Досъдебно производство" и петима прокурори от Софийска Градска Прокуратура и Върховна Касационна Прокуратура проведоха широкомащабна операция на територията на цялата страна срещу букмейкъри на "черно тото" и незаконни залагания в Интернет. Операцията се проведе под ръководството на Върховна Касационна прокуратура на Р България.

От ноември месец 2008 год. в МВР постъпва информация за организирана престъпна група, занимаваща се с "черно тото" – определяне на коефициенти, изплащане на печалби върху резултати от футболни мачове и спортни състезания използвайки чуждестранни букмейкърски сайтове в интернет.

Организираната престъпна група е набирала огромни суми за залагания от български граждани, занимавала се е с рекет и събиране на дългове от нередовни платци, а средствата са инвестирали в друга престъпна дейност. Членовете й отнемали насилствено движимо и недвижимо имущество от длъжници .

Организаторите на незаконните залагания, освен натрупаните печалби от незаконната дейност са получавали проценти и от чуждестранните букмейкърски къщи по програми за партньорство, като средствата не са декларирани. След няколкомесечна работа, антимафиотите установили над 30 лица от София, Гоце Делчев и Ловеч, съпричастни към престъпната дейност, сред които има и лица близки до футболни клубове. В периода на разследването е установено, че оборотът с който е оперирала групата, надхвърля 5 млн.лв. Материалите от интернет-разследването са докладвани на Софийска Градска прокуратура и е образувано досъдебно производство.

На 15 май т.г. с разрешение на СГС са осъществени процесуално-следствени действия - обиск, претърсване и изземване на двадесет и осем адреса в София и страната. Иззети са 326 110 лв.; 5 800 евро; 20 100 долара; 20 компютърни конфигурации, 5 флаш памет, 37 мобилни телефона, лек автомобил "Мерцедес", както и много нотариални актове, банкови и фирмени договори, записи на заповед, пластини за магнитни карти и четец, злато и бижута, тефтери с коефициенти за залагания; договори за заем, лизинг, кредит, две дози кокаин; над 100 стека цигари без бандерол и други.

Процесуално-следствените действия по разследването на организираната престъпна група продължават.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

NaSko81
16.05.2009 09:55

наближиха избори и решиха да ударят баретата. дано излезе истината за всички нагласени мачове - аман от скапан футбол да гледаме!

dbestt
15.05.2009 18:52

да живее еврофутбол с орязаните коефициенти,черепа и всички мафиоти които си плащат където трябва. *smile*

lubo_309
15.05.2009 16:49

Според непотвърдена информация, от непотвърден източник, първият арестуван за разпити е Ивайло Дражев, който има информация за уговорени мачове. Това разбира се го казвам в сферата на майтапа, но това са си лично негови твърдения. *sick*