В Монтана се надъхват: Ще оскубем канарчетата на Мъри

11:10
В Монтана се надъхват: Ще оскубем канарчетата на Мъри
"Ще оскубем канарчета­та", закани се кметът на Монтана и благодетел на местния тим Златко Живков преди днешното дома­кинство на Ботев Пловдив.

"Ако мислите, че няма да се борим за трите точки в този мач, се лъжете. Да, Бо­тев са фаворити, имат голям бюджет, големи пре­тенции и не лош отбор. Но ние ще направим всичко въ­зможно да им вгорчим живо­та", сподели пред "Тема Спорт" градоначалникът.

"В последните две-три го­дини се утвърдихме в А гру­па и искаме да останем в елита. За съжаление през есента в три-четири мача ни отнеха несправедливо около пет-шест точки и това ни повлия. През зима­та направихме добра селек­ция, но тръгнахме лошо. Имаме амбиции да се борим до край и ще го покажем още срещу Ботев. Не се при­тесняваме от никой, след като на чужд терен напра­вихме равен на Левски. Ще направим всичко възможно да излезем от това незавид­но последно място, на ко­ето се намираме в момента. Ако не вярвам, че мо­жем да се спасим, просто няма смисъл да се занимавам с футбола", добави Живков.

"В женския баскетболен шампионат Монтана ще се бори за медали във финала за третото място. Мъж­кият волейболен тим завър­ши на четвърто място, ко­ето е рекорд. Така че не е само футболът предизвика­телство пред нас, но с оглед на големия интерес на хората утре (б.а. - днес) на­истина очаквам най-посетеното място в Северозапад­на България за пореден път да бъде стадион "Огоста". Искам да зарадваме хората с позитивен резултат", продължи кметът.

" Монтана не заслужава да е сред изпадащите. Затова беше и треньорската рока­да, която направихме. Трябваше чисто психически да вдигнем момчетата. Селек­цията и подготовката ми дават основание за опти­мизъм и, повярвайте ми, в края на шампионата ние ня­ма да бъдем на тази позиция, няма да сме сред изпадащи­те. В момента всеки отбор от осмо място надолу е застрашен да се озове под чер­тата", заяви Златко Живков.

"Стойчо Стоев тръгна по най-добрия начин. Много се колебахме кой треньор да ангажираме и в крайна сметка се спряхме на него. Имахме наистина много въ­зможности, но избрахме Стоев, защото той се е справял в критични ситуа­ции, както беше с Миньор през първата година. Надявам се да не сме сбъркали", завърши благодетелят на Монтана.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация