Дортмунд надви Щутгарт, Шалке 04 и Байер бият убедително

19:19
Дортмунд надви Щутгарт, Шалке 04 и Байер бият убедително
Победен гол на Роберт Левандовски в 82-ата минута за Борусия Дортмунд отложи празника на Байерн Мюнхен за задаващата се титла в Бундеслигата. Жълто-черните спечелиха с 2:1 в нервен мач срещу останалия с десет души отбор на Щутгарт.

Левандовски заби своето попадение под номер 20 през този сезон и остава еднолично начело при голмайсторите. Така баварците при успех по-късно днес ще имат преднина от 20 точки, което е много близо до първа титла от 2010-а година насам.

Ранната смяна в състава на Борусия Лукаш Пишчек откри резултата с глава в 29-а, засичайки центриране на Марко Ройс от свободен удар. Футболистите на Бруно Лабадия се вдигнаха на щурм и с много физически сили стигнаха до равенството в 63-а минута. Разписа се Александру Максим с нисък удар, а малко по-късно Георг Нидермайер беше отстранен с втори жълт картон. Той си заслужи наказанието заради грубо влизане в краката на Марио Гьотце. Пишчек се превърна в герой за своите осем минути преди края на мача, когато проби по крилото и върна топката в наказателното поле, откъдето Левандовски я прати в мрежата за 1:2.

Два гола вкара за Леверкузен Щефан Кислинг, като той следва по петите Левандовски и има 18 попадения от началото на сезона. Домакините от Фортуна Дюсерлдорф се държаха равностойно до 62-а минута, когато резултатът беше 1:1. След това обаче Байер наниза три безответни гола и спечели с 4:1. Андре Шюрле се разписа в 62-а и в 84-а минута. Секунди преди края Кислинг оформи крайното 4:1.

Теему Пуки, който миналия петък наказа Испания, вкара второто си попадение за Шалке 04 при победата над Хофенхайм. Той оформи крайното 3:0 в 83-а минута, след като преди него Марко Хьогер откри в 71-а, а Рафаел покачи на 2:0 в 79-а.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

_beroe_
30.03.2013 19:29

Байерн няма да празнуват след днескашния мач, но да се надяваме още следващия кръг да празнуваме. *cup**beer*

dzhalev_71
30.03.2013 19:24

Дортмунд само си удължават агонията с тия победи. Направо да им дават титлата на Байерн след мача с Хамбургер.