Стана ясно защо съдиите режат България

09:05
Стана ясно защо съдиите режат България
Съдийските тесли, които националният ни отбор отнася в световните квалификации си имат съвсем логично обяснение. Те са плод на конфликт между вторият човек в съдийската комисия на УЕФА Хю Далас и шефът на БФС Борислав Михайлов. Двамата са на нож, откакто Боби обеща работа на шотландеца, а след това се отметна.

През април миналата година Боби Михайлов кани известния шотландски рефер Хю Далас в София, за да го назначи за супервайзер на родните съдии. Далас пристига у нас с имиджа на един от най-големите съдии в миналото. Вече е силна фигура в ръководните органи на УЕФА. Офертата явно е съблазнителна, тъй като заради визитата в София той отказва назначение за 1/2-финала в Шампионската лига Реал (Мадрид) - Барселона, където трябва да бъде съдийски наблюдател на Волфганг Щарк. Двамата с Боби си стискат ръцете, като се говори за солидна заплата дори за западните стандарти.

Шефът на БФС обаче преспива и на другия ден решава - съдиите ни нямат нужда от чуждестранен началник. Шотландецът побеснява! Боби може да е член на изпълкома на УЕФА, но Хю не остава назад. В момента Далас минава за втория човек в съдийската комисия след Пиерлуиджи Колина и е реално сивият кардинал на ключови органи. Двамата с Боби си разменят обвинения в кулоарите на европейската централа, твърди “Стандарт”.

Има и още! Хю Далас е менторът на УЕФА на израелските съдии, преговаря и с турците. А именно рефери от тези две страни ни свириха квалификациите с Малта и Дания.

Това до голяма степен обяснява и откровението на Любо Пенев: “Не са 2-3, а поне 4-5 точките, с които сме ощетени”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
29.03.2013 14:26

Тия в Уинър страшно са се сдухали , щом вече почнаха и такива статии да пишат ... Режат ни съдиите щото сме голямата сила и всички ги е страх да не отидем на световното и да вземем да станем шампиони ... Глупости на търкалета ... Това прилича на приказките на Тройчо за световната директива срещу ЦСКА ...

DI333
29.03.2013 12:11

Да имаше игра с ръка преди нарушението за дузпа на Дания, може да се каже че са ни "порязали", обаче видяхте ли съдийската тесла на Франция - Испания, това ако не е дузпа, не знам кое е!?! А Малта - Италия, Буфон също бе за гонене, пак щяха да бият, но все пак нали това е Жабария!

gang_related
29.03.2013 12:45

Съдиите просто са БЕЗОБРАЗНИ! Според мен не е толкова умишлено, че режат даден отбор колкото това, че тия палячовци не знаят правилата на футбола!! Преди 3 4 години топ мачовете от ШЛ примерно ги свириха съдии само от топ 5 страните в Европа!! Сега топ мачовете се свирят от Украинци, Турци, Албанци и тем подобни, които до скоро не бяха виждали топка!!!

devic
29.03.2013 11:58

ейй разкриха ги. хахаах. дано поне осъзнаят кви простотии пишат.

Deco_Sneijder
29.03.2013 11:54

Да е станало ясно,никой отбор няма право да бъде рязан от съдиите,това е против самата игра,стига ми пишете глупости,аз ще ви кажа,защо ни режат.Защото ние сме малка и бедна страна,хората нямат пари за хляб,а ако България се класира на световно дай боже,там в Бразилия всичко е сгряло вода за феновете,хотели,мотели,спа центри,тва онва...За това България дори и да може няма да иде,защото главната цел е печалба от феновете,а ние имаме фенове,но заради самата държава,нямат толкова финансови възможности и за това държави като Англия,Дания,Белгия и др ще си ходят редовно,не защото са много много по-добри от нас,ами защото феновете им са много по богати и е на печалба да идат 10 000 британци,от колкото 10 000 българи,за това ни режат *smile*

gerrard9000
29.03.2013 18:43

за печалбите, спонсорите и инвеститорите се отнасяше до световното първенство и , че главната печалба изобщо не е от феновете, не до печалба на футболна федерация.а според мен всичко тръгва от клубния футбол, а при нас той отсъства.единствено в литекс има някаква надежда.иначе съм съгласен, че реалната цел пред националния е Европейското и то само ако любо пенев продължи да е на поста си.иначе пак ще си останем само с надеждите.

simon_66
29.03.2013 13:10

И двамата с това момче,на което си отговорил сте леко в грешка...Всички знаят,че сме малка нация,но с големи сърца..не си мислете,че в останалите страни в Европа това остава незабелязано!В момента,в който нещата имат шанс да потръгнат и все някой или нещо ще се намери да ги прецака нещата..но защо се получава така ли ?Ами много просто..БФС е федерацията,която не прави нищо друго,освен да си плаща задълженията...единствената цел е да се стараем да бъдем финансово изрядни през Платини и останалите корумпирани шефчета и дотук свършват позитивите около федерацията ни...това с печалби и останалите неща са пълни глупости...я си спомни например Босна на какво ниво им беше националният,клубният футбол допреди 4-5 години и какъв е сега...оглавяват групата си,играха бараж срещу Португалия преди това,а преди няколко години ние ги победихме с 1:2 като гост в контрола в Босна...и защо се получиха така нещата-да не мислиш,че тяхната федерация прави нещо повече от тяхната-футболистите в клубните босненски отбори получават месечна заплата по 600-700 евро,но се раздават на макс,използват местни момчета и ги налагат,а не купуват французи,мароканци,бразилци и други на килограм..затова тази нация също беше никоя,но с времето започна да се превръща в една от новоизгряващите футболни сили и ако продължават така,ще бъдат занапред сред най-добрите в Европа,в това съм сигурен....защото нямат много звезди в отбора си,използват и доста футболисти от босненското първенство,но са един колектив...и ние сме тръгнали по тези стъпки,но трябва време...като започнем и ние да изкарваме доста таланти в големи отбори,тогава ще го получим и необходимото признание и респект от съдии и водещите фигури от УЕФА..в момента сме в преходен период,затова не се учудвайте-и аз искам да отидем на бараж,но едва ли ще стане заради по-висшестоящите от нас...те командват парада..естествено,че може напук на всичко сами да си направим живота лесен и без сметки да си запазим 2-рото място,но по-вероятне е като че ли да сътворим чудото на Евро 2016.

gerrard9000
29.03.2013 12:47

значи мислиш, че печалбата идва от феновете...??все едно манчерстър юнайтед да се издържа от посещението на фенове на стадиона...печалбата идва от спонсори, инвеститори и т.н. знаете ли защо ни режат?кои сме ние?никой!за това винаги по-големите отбори им се удря по едно рамо.балканците не ни броят за нищо тва е истината

paunQ
29.03.2013 10:39

Добре, че не го е назначил, че нямаше да има кинти за екипировка на националите. *smile* Тоя пияница Далас щеше да обере всички пари в БФС.. *smile* Ако е вярно, това е правилна постъпка на Боби! Ако искат да ни режат, да ни тъпчат, да ни мачкат, ние ще се изправяме, ще се изтупаме и ще продължаваме. Някакви робинзоновци не са хората, които ще се мислят за нещо повече от нас. *smile* UNDERSTAND, BRITISH HOMO? *smile*

vik0_92_
29.03.2013 09:43

Този Борислав Михайлов,няма ли най-сетне някой да му покаже вратата?Почва да ми писва,от неговите простотии!А и не само на мен.

vik0_92_
29.03.2013 13:25

Бойко Борисов! *lol* A сега сериозно-найстина трудно ще се намери някой читав,но съм сигурен че който и да дойде,ще е по добре отколкото сегашния цирк.Не може всички мачове за купата на България,да се играят в Своге! Пълни простотии.

Ross_m1
29.03.2013 12:58

на този етап аз не виждам заместник на Боби ,ако дойде Стоичков ще стане още по зле ,първо смятам че Л.Пенев трябва да остане треньор на националния поне за още 3 години ,а доколкото знам взаимоотношенията Л. Пенев - Стоичков не са много добри ,само ще припомня че Л.Пенев не присъства на церемонията "Футболист на годината" 2012 именно за да не се срещне с камата

ynwaLFC
29.03.2013 12:33

Стоичков може!

Ross_m1
29.03.2013 12:18

Кого предлагаш за нов шеф на бФС

Jurka5
29.03.2013 11:23

Кой ще му я покаже? Той сам ли? Тези около него са същите мърши и те са си доволни! Защо вече два конгреса даже няма и кандидат? Преди това всеки,който се кандидатираше го правеха по черен от дявола,а бобката като Месия го олицетворяват. Ясно беше,че и преди това Батето ( Бог да го прости) си правеше далаверки,но футбола и организацията бяха смея да кажа поне на две нива по-високи.

sabaka
29.03.2013 09:20

съдийте ни порязват ,защото сме бананова Република!