Брилянтен Ван Перси разсипа Румъния (видео)

00:29
Брилянтен Ван Перси разсипа Румъния (видео)

С два гола и една асистенция на Робин Ван Перси тимът на Холандия разгроми Румьния с 4:0 в квалификационна среща от група „D” за световното първенство през 2014-та. По този начин тимът на Луис Ван Гаал запази пълния си актив от победи от началото на кампанията и вече има шест успеха от шест срещи.


Мачът на „Амстердам Арена” започна с натиск на домакините, които успяха да поведат още в 12-тата минута с гола на Рафаел Ван дер Ваарт, който завърши триходова комбинация преминала през Джърмейн Ленс и Ван Перси. Това бе трето попадение в настоящите квалификации за полузащитника на Хамбургер, който се разписа и в първия мач срещу този съперник в Букурещ (4:1 за Холандия).


До края на полувремето, лалетата контролираха мача и не оставиха поле за изява на румънския тим. Десет минути след паузата, Робин Ван Перси удвои след красив и труден гол с глава, а центрирането дойде от великолепния пробив на Ариен Робен.


В 65-тата минута Джърмейн Ленс бе повален в наказателното поле и Ван Перси отбеляза втория си гол в мача, от перфектно изпълнена дузпа. Така стрелецът на Манчестър Юнайтед събра пет гола в квалификационния цикъл.


В самия край на двубоя силно представилият се Джърмейн Ленс оформи крайния резултат, след като се възползва от лошо избита топка от румънския вратар Пантилимон.

Така Холандия продължава да е безапелационен лидер в групата на седем точки пред втория Унгария.

 

Съставът на Холандия: Вермеер – Янмаат, Блинд, Де Врай, Бруно Мартинс – Робен,  Ван дер Ваарт (80-Класи), Де Гузман (74-Махер), Строотман, Ленс - Ван Перси ( 86-Де Йонг).


Netherlands 4-0 Romania WC Qualifiers Highlights by goalsandsoccer

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

___VanPersie___
27.03.2013 11:58

Аааааа, разсипахме ги мамалигарите . Ман Юнайтед вирее по света - Рууни вкара срещу Черногорище, а Ван Перси дупчи цели две попадения срещу анонимниците от Румъния *smile*)))) Аааааааа, полудяваааааам...