Австрия - Германия превю

19:29
Австрия - Германия превю
АВСТРИЯ СЕ ЦЕЛИ В ПОВТОРЕНИЕ НА ИСТОРИЯТА

Изминаха се точно тридесет години от най-великия за Австрия футболен ден и Йозеф Хикерсбергер разчита на това в сблъсъка срещу Германия тази вечер и борбата за мястото на четвъртфиналите на Евро 2008.

ВИЕНСКИ СПОМЕНИ


По време на мачовете за световната купа през 1978 година, Австрия надви Германия с 3-2 в Кордоба. Много неща бяха сторени за този триумф, в който взе участие и самият Хикерсбергер. Относно борбата за второто място в група “B” той заяви: ”Прекалено много неща се казаха за Кордоба. За мен, историята се повтаря. През 1989 играхме във Виена срещу ГДР за квалификация на световното през 1990 и победихме с 3-0. Сега имената на играчите са различни, но ние сме готови за мача.”

ВСИЧКО ИЛИ НИЩО

Заглавната страница на вестник "Куриер" огласи простото “всичко или нищо” и за Австрия това има недвусмислено значение: победи или се присъедини към съдомакините от Швейцария и напусни своето собствено празненство. Въпреки загубата с 3-0 от германците през февруари и факта, че нямат победа срещу тях от 1986 насам, Хикерсбергер е изпълнен с вяра. “Намираме се в отлична форма. По-добра от тази, в която бяхме през февруари и имаме реален шанс. Това е най-големият мач в живота ми и ще бъде мачът на всички времена, ако спечелим.”

РЕШАВАЩА ТОЧКА


Ивица Вастич отбеляза гол от дузпа в добавеното време, като по този начин не позволи на Полша да се прибере в съблекалните с трите точки и остави живи надеждите на цяла Австрия за нещо значимо на този форум. След като се изиграха първите два кръга в групата, австрийският треньор продължава да бъде оптимист: " Германия не бяха толкова добри в срещата си с Хърватия и те определено изпитваха проблеми. Един - двама техни играчи са с контузии, те не играят толкова добре, колкото се очакваше и ние имаме предимството на домакин. Мисля, че шансовете ни клонят към 40% - хората ще кажат, че съм песимист, но това е съвсем нормално. Важното е, че ние имаме шанс, и ако Вие ми бяхте казали нещо подобно преди година аз щях да бъда изключително признателен".

ДО КРАЕН ПРЕДЕЛ

Германският треньор Йоаким Льов насърчи своите играчи, като им нареди да престанат да се сочат един друг с пръст за загубата от Хърватия, и очаква положителна реакция от тяхна страна.

 "Аз Ви обещавам, че отборът ще изглежда различно. 30 милиона души ще ни гледат в Германия и ние трябва да победим за тях и нашата страна. Мачът срещу хърватите е част от миналото. Ние ще трябва да се потрудим повече, защото Австрия показва видим напредък в последните няколко седмици. Те са отбор от бойци.

Марсел Янсен ще пропусне мача, заради проблеми с рамото, докато Бастиян Швайнщайгер е наказан, заради получения в четвъртък червен картон. Голмайсторът Лукас Подолски, Филип Лам и Хайко Вестерман ще вземат участие, като последният ще носи предпазна каска. Льов вярва, че тимът ще получи своя шанс, допълвайки: "Малко напрежение не вреди,  тимът ми ще се справи с това. Ако играем добре, няма нужда да се страхуваме от нашите опоненти. Ще играем нашата игра, налагайки нашия стил и ще покажем какво можем."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stenli111
16.06.2008 21:30

само Австрия стискам палци за тях ...трудно ще бият германия но все пак...