"До пет години Рейнджърс и Селтик ще играят в Англия"

11:42
"До пет години Рейнджърс и Селтик ще играят в Англия"
Изпълнителният директор на Глазгоу Рейнджърс Чарлс Грийн прогнозира, че до пет години сините и техният вечен опонент Селтик ще станат част от английската футболна лига.

"Не знам дали това ще стане следващата седмица, след пет или след десет години, но е сигурно, че Рейнджърс и Селтик ще напуснат шотландския футбол", заяви Грийн в интервю за "Дейли Мирър".

"Моето мнение е, че ще се случи след пет години", допълва изпълнителният директор на Джърс, които през настоящата кампания играят в четвъртото ниво на шотландския футбол.

"Не искам да получим покана за участие във Висшата лига. Това би било грешно. Предпочитам да стартираме в националната Конференция. Представяте ли си какви приходи ще има този шампионат, ако в него участват Рейнджърс и Селтик? А след като спечелим промоция, същото ще се повтаря и в по-горните дивизии", казва още Грийн.

Както е известно, още през 2009 година бе направено предложение двата колоса на шотландския футбол да заиграят в английската футболна лига. Тогава местните клубове категорично отхвърлиха подобен вариант.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ogi999
25.03.2013 15:48

В интерес на истината е по-гот Селтик и Рейнджърс да гледаме във ВЛ отоколкото Уигън, Стоук, Рединг и подобни анонимници....а и защо не ВЛ да е с толкова отбори , колкото в другите девизии в Англия.

dzhalev_71
25.03.2013 17:05

Защото ако отборите станат 24 това означава +8 мача отгоре, което спрямо сегашната програма ще адски катастрофално. Те 38 мача едвам издържат какво остава за 46.

fut_prof
25.03.2013 15:33

ако тази идея наистина се реализира губещи ще бъдат Селтик и Рейнджърс от една страна и то не както по долу в коментар бе изписано, че това ще са 5-6 години,напротив аз бих добавил просто думата никога,т.е. те никога няма да имат възможността да играят в шампионска лига или лига европа.И от друга страна губещ ще бъде целия шотландски футбол.
Има и други варианти, но за тях не ми се и мисли както се казва, защото може да стане още по-лошо.

afael
25.03.2013 15:06

Аз мисля,че е по добре за селтик да си останат в шотландиа защото само от там могат да се класират шЛ ,защото конкуренцията е по висока в ВЛ колкото и да са симпатични и искам да ги гледам събота и неделя.*nerd*

gang_related
25.03.2013 14:55

Рейнджърс ОК, ама Селтик не виждам причина да се махнат.. Освен ако не са някакви хипер моралисти и да отидат в Англия само защото ще им е по-интересно и напрегнато в първенството!? :Д А тази идея като цяло не знам как ще стане.. Кои отбори ще изхвърлят от Англия за да дойдат на тяхно място Селтик и Рейнджърс?

MaLkO_LuD94
25.03.2013 13:58

Тогава спокойно могат да закрият шотландското първенство *thumb_up* Само не знам за какво им е да ходят в Англия като се съмнявам дали и в топ 10 ще могат да влизат *lol*

scouser_pool
25.03.2013 18:26

Нали се сещаш , че във ВЛ ако са в топ 10 ще печелят 3 пъти повече пари отколкото в Шотландия...единствената причина Селтик да не направят това е , че всяка година ще са в ШЛ следващите години , като се има предвид , че Рейнджърс дори и да се върнат в 1ва дивизия ще са много отслабени , така че още доста години на Селтик им е гарантирана титлата , въпроса е дали всяка година като тази ще могат да влизат в групите на ШЛ , защото ако са само едните квалификации, по-угодно ще е във ВЛ

manutd_forlife
25.03.2013 13:43

моя грешка* Нямах предвид, че ще е краят на шотландския футбол, но интригата ще се изгуби за доста време и другите отбори трудно биха се противопоставили на Селтик

manutd_forlife
25.03.2013 13:41

Еми според мен, ако има такова местене, Рейнджърс най-добре да го направят сега, тъй като няма смисъл да се катерят по лигите в Шотландия, ако така и иначе, ще ходят в Англия и ще започват от Конфедерацията. Но това, ако стане най-вероятно ще е края на Шотландския футбол и Селтик ще печелят купи след купи. Надявам се и двата гранда да останат в Шотландия, но едва ли

ogi999
25.03.2013 12:39

Ако почнат от Конференцията ще им е доста трядно да стигнат бързо до ВЛ. Реално според мен нивото и на двата отбора е около Чемпиъншип, но с повечко пари от приходи биха били на линия за ВЛ. Проблем е обаче, че сбогом ШЛ и евротурнири поне за 10 години.

ceco26
25.03.2013 12:38

тц, тоя май говори така, щото са извън елита сега...ама тия от Селтик надали са на това мнение-докато Рейнджърс драпат заради простотии в долните дивизии, от Селтик печелят титлите на страната и най-важното-играят и печелят пари в ШЛ-точно това ще им убегне за 5-6 години, ако започнат от нулата в ПШ, а и после малко се съмнявам да преборят конкуренцията за то4-5

scouser_pool
25.03.2013 12:27

Би било много яко за зрителите , за Рейнджърс и Селтик ще е добре да са в това първенство , но ще им е по-трудно да играят в ШЛ , въпреки че според мен си струва да играят във ВЛ и приходите пак ще са по-големи , ама доста отбори не се съгласяват , може би , защото ги е страх?Щом от Уелс има отбори и от Шотландия трябва да има!

Jurka5
25.03.2013 17:29

Англичаните с уелсците не се мразят. Докато предполагам ти е ясно как стоят нещата с шотландците.