Гришо продължава в Маями и ще срещне Анди Мъри

22:58
Гришо продължава в Маями и ще срещне Анди Мъри
Григор Димитров отстрани Симоне Болели в мач от втори кръг на Мастърса в Маями с награден фонд 4 169 090 долара. Най-добрият ни тенисист спечели първия сет с 6-4, а във втория италианецът се отказа заради травма при резултат 1-1.

В първата част Гришо нанесе своя удар в десетия гейм. При 5-4 за него той поведе с 40-0 при подаването на съперника си и се възползва от третия си сетбол, за да поведе в мача. Това бе и единствения шанс на Димитров за пробив в първия сет. В началото на втория сет играта също бе равностойна, но контузия не позволи на Болели да продължи срещата, приключила след 55 минути игра.

В единствения предишен двубой между двамата, който се игра в Банкок през 2011 г., Димитров записа победа със 7-6, 6-1.

В трети кръг в Маями българинът ще излезе на корта срещу поставения под №2 Анди Мъри. Шотландецът с лекота се наложи над австралиеца Бърнард Томич с 6-3, 6-1 за по-малко от час. Мъри има две победи от два мача срещу нашия тенисист, като и двете са на твърди кортове, на каквито се играе във Флорида.

През 2011 г. в Банкок британецът се наложи с 6-4, 6-4, а в началото на този сезон на финала в Бризбейн той отново стигна до успех, този път със 7-6(0), 6-4. С класирането си за трети кръг Гришо заработи 25 300 долара от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

iksvel
24.03.2013 00:25

Добра победа на Гришо, отново стабилност при подаванията. Уменията ги има, обаче психиката още му куца, не си вярва някак. Срещу Мъри по-рано тази година не игра по-слабо, но загуби. Срещу Джокович изгуби гейма за първия си сет само на двойни грешки, скандално направо, а беше по-добрият тенисист на корта до този момент... Жалко, наистина, дано намери сили да повярва в себе си и надиграе Мъри ! Всички знаем, че притежава качествата да го стори !