Лудогорец разби Спартак Плевен в контрола

17:14
Лудогорец разби Спартак Плевен в контрола
Шампионите от Лудогорец направиха проверка срещу средняка в "Б" група Спартак Плевен, като без националните си състезатели спечелиха с класическото 3:0. От защитата липсваха заминалите за националните отбори Йордан Минев и Лубомир Гулдан, както и Алекс Барт, получил почивка. Светослав Дяков и Емил Гъргоров също не са с отбора, а Станислав Генчев получи почивка.

При това положение старшията на орлите Ивайло Петев даде шанс на привлечения от Сливен младок Теймур Марем, който вкара и първото попадение в мача. Той откри резултата в 16-ата минута, засичайки центриране на Иван Стоянов на първа греда от корнер. След това Роман Безяк пропусна да покачи на 2:0, като излезе на чудесна позиция, но под ъгъл. Вместо да стреля технично, той опита да вкара със сила в близкия ъгъл и вратарят спаси. В последната минута на първата част гостите от Плевен пропуснаха най-чистата си ситуация, като Росен Ванков не успя да засече от 5 метра на празна врата в мрежата.

Лудогорци продължиха да бъдат по-настойчиви и през второто полувреме, като много силно в средата на терена много добре се включи Георги Костадинов. В 64-ата минута бургазлията стреля до лявата греда, но вратарят на Спартак спаси. Само минута по-късно и Димо Бакалов не успя да вкара. В 70-ата минута обаче сливналията се реваншира, като проби през двама защитници и върна топката към Жуниньо Кишада, който с левия крак я вкара в мрежата на вратаря Тодоров за 2:0. Две минути преди края на редовните 90 минути Михаил Александров направи 3:0 след пробив и пас на Кишада, който го намери на празна врата.

Състав на Лудогорец: Урош Голубович, Жуниор Кайсара, Теро Мантуля, Теймур Марем, Витиня, Мичел Бургзорг, Мирослав Иванов, Иван Стоянов, Ненад Милисавлевич, Себастиан Ернандес, Роман Безяк (Георги Костадинов, Михаил Александров, Жуниньо Кишада, Димо Бакалов, Гийерме Шоко, Дилян Димитров, Кито).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация