Чешки фенове поискаха оставката на селекционера Билек

10:30
Чешки фенове поискаха оставката на селекционера Билек
Чешки запалянковци поискаха оставката на селекционера на националния отбор на страната Михал Билек. Това се случи, след като Чехия загуби катастрофално от Дания с 0:3 като домакин в квалификационен мач за Мондиал 2014.

"Билек вън", скандираха феновете по време и след шокиращото поражение на чешкия тим в Оломоуц. Чехия се нуждаеше от задължителна победа, за да съхрани шансовете си за класиране на баражите от квалификационна група "Б".

В предишните месеци Михал Билек се радваше на сериозна подкрепа от страна на чешката публика, но запалянковците изгубиха търпение и поискаха треньорска смяна след поредната слаба продукция на отбора. До момента Чехия загуби общо седем точки в квалификациите, като пет от тях са загубени в домакински мачове.

"Знаехме, че една победа може да ни помогне. Намираме се в много трудно положение и трябва да спечелим навън срещу Армения след три дни. Знаем в каква ситуация сме, но има още много мачове. Можем да поправим грешките си. Ще ни бъде трудно, защото загубихме много точки като домакини", заяви Михал Билек.

Загубата с 0:3 от Дания е най-тежкото поражение за Чехия в мач у дома от 1985-а година насам. Чехия заема четвърто място в квалификационна група "Б" за Мондиал 2014 с актив от 5 точки след 4 изиграни двубоя. Дания е на трета позиция също с 5 точки от 4 двубоя. България е на второ място с 9 точки от 5 срещи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация