Франция и Холандия с убедителни победи (видео)

08:53
Франция и Холандия с убедителни победи (видео)
Националният отбор на Франция оглави еднолично група "I" на световните квалификации в Зона Европа, след като се наложи с 3:1 при домакинството си на Грузия.

Петлите откриха резултата секунди преди последния съдийски сигнал за първото полувреме, като авторът на попадението бе Оливие Жиру. След почивката тимът на Дидие Дешан стигна до два бързи гола. Първо Матийо Валбуена покачи на 2:0 в 47-ата минута, а след това Франк Рибери оформи класическата преднина на своя отбор. Почетното попадение за Грузия дойде от крака на Александър Кобакидзе, който се разписа в 70-ата минута.

Така Франция си осигури аванс от 2 точки в битката с Испания за първото място в група "I", а Грузия остана на 3-а позиция с 4 точки.


france 3-1 georgia footyroom.com by Futbol2101

Представителният тим на Холандия също се поздрави с убедителна победа. Лалетата разгромиха Естония с 3:0, като всичките попадения паднаха през второто полувреме.

В 47-ата минута Рафаел ван дер Ваарт, който се появи като резерва на мястото на контузилия се Уесли Снайдер, откри резултата. Последва попадение на Робин ван Перси за 2:0, а Рубен Шакен фиксира крайното 3:0 в 84-ата минута.

Това бе пети пореден успех за селекцията на Луис ван Гаал в квалификационната кампания на Мондиал 2014. Лалетата водят еднолично в група "D" с пълен актив от 15 точки, следвани от Унгария и Румъния, които са с по 10 точки. Естония заема предпоследната 5-а позиция с единствената си победа над тоталния аутсайсдер Андора.


Holland 3-0 Estonia by goalsarena2012

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация