Платини: Не знам дали искам властта във ФИФА

14:00
Платини: Не знам дали искам властта във ФИФА
Мишел Платини все още обмисля дали да се кандидатира за президентския пост във ФИФА при изборите през 2015 година. Според световните агенции, негов най-голям конкурент ще бъде Карл-Хайнц Румениге, но Платини сам заяви, че не очаква германецът да се включи в надпреварата.

"Все още не съм решил дали да се кандидатирам, или не. От доста време насам мисля по този въпрос, защото всички ми го задават. Президентът Блатер вече обяви, че ще напусне през 2015 година и постът ще бъде овакантен, но ще видим за кого. Не мисля, че това ще бъде Румениге. Просто това не е пътят на неговата кариера. Той работи във ФИФА и УЕФА от 1998 година насам и не мисля, че се интересува от президентския пост", каза президентът на УЕФА.

Платини добави, че защитава напълно европейските футболни съюзи в развиващия се дебат относно очакваните реформи във ФИФА: "Смешно е да наричат европейските федерации прекалено консервативни".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fl0rida
21.03.2013 15:15

Като чуя Платини и се сещам за мафия,корупция и всичко свързано с уговарянето на мачове в Европа и целият свят.

norwich_ajax
21.03.2013 14:50

що бе що не я искаш ? Прееба футбола в европа за кво не се пробваш да го преебеш и в целия свят...мръсен френски п**** ПлатиМи *devil*