Любослав Пенев: Няма слаби отбори, контраатаката е силното оръжие на Малта

19:36
Любослав Пенев: Няма слаби отбори, контраатаката е силното оръжие на Малта
Селекционерът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев призна, че колкото и да са скромни възможностите на малтийския отбор, те също имат силни страни.

Иначе последната актуална информация за петъчния съперник е от контролата му през февруари със Северна Ирландия, завършила 0:0, заяви Пенев на днешната си пресконференция.

Старши-треньорът на лъвовете разкри, че все още има шанс Станислав Манолев да вземе участие в мача, въпреки че футболистът на Фулъм пропусна днешната тренировка на Националния стадион "Васил Левски".

"Състоянието на Манолев е по-добро от това, което се очакваше да е. Не отпада окончателно от мача, има доста време. В петък сутринта ще знаем окончателно, когато се направи последна проба, преди да определим групата за мача. Други контузии няма, отборът е перфектен. Титулярният състав не е ясен все още. Наблюдавам играчите, всичко, които са тук, пасват на стила, които искам да практикуваме", коментира Пенев.

"Знаете, че вече няма слаби отбори. Малта си има силни страни и това е контраатаката. Те предпочитат да се затворят, акумулират по 5, 6 и дори 7 човека в защита и това се вижда особено ярко. И след като отнемат топката, опитват се да организират контраатака", обясни Пенев своите впечатления.

"Тези дни едва ли нещо ново може да научим като информация. Просто се запознахме със списъка с хората, които пристигнаха тук и знаем всеки техен играч какво може. Малтийците тренират днес на друг стадион, ще се опитаме да ги наблюдаваме. По-ясно от това няма накъде. Същото се отнася и за следващия ни съперник - Дания, който беше наблюдаван през февруари в контролата с Македония", каза още селекционерът на лъвовете.

"Момчетата са наясно, че трябва да играят със самочувствие, зад което има покритие. Далеч съм от мисълта, че ще подходят несериозно или ще подценят Малта. Вече няма слаби отбори, това е моето мнение. Всеки един отбор е сериозен и подготвен. Ако претендираме и на теория сме по-силния отбор, трябва да го покажем в петък на терена и това очаквам да се случи", продължи Пенев.

"Аз съм максималист, оптимист във всеки един момент и затова поставям високи цели на отбора. В никакъв случай не трябва да се задоволяваме с малкото и да не търсим нещо по-голямо. Искам отборът да играе със самочувствие, с голямо желание и да не се предава. Ако не вярваме в това, което тренираме и това, което ще постигнем, няма как да постигнем резултати", сподели още младият специалист.

Пенев допълни, че всеки ден дава доста материал на играчите за размисъл, но е доволен, че неговите възпитаници възприемат бързо това, което се иска от тях.

България приема Малта в среща от група "Б" на Световните квалификации, а срещата на националния стадион Васил Левски започва в 18.00 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

todorov_17
21.03.2013 13:14

Знам че не е тук мястото,но може ли някой да ми каже как се играе играта на Уинър? *smile*

paunQ
21.03.2013 10:04

Аз съм сигурен, че ще ги бием, но АКО не ги подценим! Дано това не се случи и се поздравим с успеха, който е повече от нужен! *smile*

daledoria
21.03.2013 09:01

Не мога да разбера пишете се българи а сте против националния отбор ся да ви кажа в момента това е най доброто от националния отбор защо да не повярваме в националния отбор и да подкрепим за победа и ако помните буфон похвали българия ама вие си знаете ако отидем в рио веднага ще ми викате пак Българи юнаци такива сме българите не вярваме

enjo2
20.03.2013 23:55

смятам че ще ударим малта с 3:1 но ще видим дано си вземем 3-те точки и каквото направим в Копенхаген *beer*

extol
20.03.2013 22:50

Има слаби отбори - нашият национал.. ;D

degea97_
20.03.2013 22:24

Само да не ги подценим , че ни трябват задължително от двата ни мача с Малта и Армения по 6 точки .. !

SiMoN4eTo
20.03.2013 21:15

Не трябва да подценяват Малта! Все пак имат 5 или 6 професионални футболисти, а ние нямаме нито един

sls
21.03.2013 10:42

Е чак пък да нямаме не съм съгласен на 100 % с теб *smile* но дано покажат класа нашите момчета както го направиха срещу Италия!!! Българи юнаци!!!!

MaLkO_LuD94
20.03.2013 20:23

''България ще мери сили с баничар, общ работник и физик''

Дясното крило Едуард Херера всъщност е... преподавател по физика и математика. Той доста се е издигнал в академичните среди и явно няма намерение да покорява върховете във футбола, става ясно от проучване на БТА.

Селекционерът Пиетро Гедин има и двама счетоводители в състава си. Халфът Гарет Шиберас си има собствена счетоводна къща, а защитникът Джонатан Каруана е счетоводител на Министерството на спорта в страната си.

Малтийците си имат и собственик на книжарница. Това е нападателят Андрю Коен, който доста често сам продава книги в магазина си.

Левият бек Клейтън Фаила е специалист в компютърните технологии, а плеймейкърът Пол Фенек е представител на един от водещите GSM-оператори за страната си.

В отбора има и хора с доста интересни професии. Халфът Родерик Брифа е общ работник и се грижи за поддръжката на националния стадион в столицата Ла Валета - "Та'Али".

Вратарят Джъстин Хабер има собствена футболна школа, а атакуващият полузащитник Шон Баяда работи в цех за производство на закуски.

Защитникът Алекс Мускат пък изпълнява ролята на прословутия Бай Добри в ЦСКА за своя тим Слиема Уондърърс