Йол разкри най-голямата си грешка, 5 млн. лири лишиха Фулъм от атомно дуо (снимки)

16:57
Йол разкри най-голямата си грешка, 5 млн. лири лишиха Фулъм от атомно дуо (снимки)
Мениджърът на Фулъм Мартин Йол призна, че голмайсторът на Галатасарай Бурак Йълмаз е най-голямата грешка в кариерата му на треньор.

"Съжалявам, че през изминалото лято се отказах от трансфера на Бурак. Тогава не платихме 5 млн. паунда за състезателните му права, а сега той е много далеч от нас. Това бе най-голямата грешка в треньорската ми кариера", заяви 57-годишният холандски специалист.

Както е известно, през миналия летен трансферен прозорец от ръководството на Фулъм положиха усилия да си осигурят услугите на Бурак Йълмаз, който тогава бе футболист на Трабзонспор. Котиджърс обаче се отказа от привличането на турския национал, след като италианският Лацио се включи в битката за подписа му. Впоследствие и римските орли удариха на камък в опитите си да го привлекат.



В Локомотив Москва също изпитват съжаление за топреализатора на турското футболно първенство и турнира Шампионска лига. Преди началото на сезона московчани бяха постигнали споразумение с Трабзонспор, но Йълмаз не успя да договори личните си условия с руския тим и трансферът пропадна на финалната права. В крайна сметка той се озова в Галатасарай, въпреки че преминаването му на "Тюрк Телеком Арена" се осъществи без съгласието на бордо-сините.



Бурак Йълмаз гради страхотен сезон с екипа на Галатасарай и вече е в полезрението на редица водещи европейски клубове. В момента той е оценен на 25 млн. евро, което е 5 пъти повече в сравнение със сумата, срещу която бе активирана откупуващата клауза в контракта му с Трабзонспор.

Сега в заключителната част на сезона изглежда, че Мартин Йол е потъпкал наглед добра възможност да сформира атомно балканско дуо в атаката на Фулъм. Определено котиджърс с Бурак Йълмаз под крилото на Димитър Бербатов можеше да претендира за далеч по-добра позиция в класирането на английската Висша лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kapitana123
21.03.2013 01:58

Под такова заглавие очаквах да има снимка на Бербатов

terrorblade
20.03.2013 20:39

Далеч по-големи мениджъри са изпускали такива оферти,така че няма
какво да се кахъри! Бербата и Брайън Руиз са добър тандем!

vankata73
20.03.2013 20:12

А можеше Бурак Йълмаз въобще да не е това , което е сега ако беше преминал в някой от гореизброените отбори. Нали ?

battRado
21.03.2013 01:05

много правилно, та то дори и научени футболисти се провалят в друг отбор/ първенство, да не говорим за по-младите

dzhalev_71
20.03.2013 23:27

Той формата си я имаше от миналия сезон с Трабзонспор. Просто направи правилния избор да остане в Турция и да се доразвие с Галата преди да се метне на някой голям отбор. Тогава вече имаше възможност да не е това, което е сега.