Полша - Хърватия превю

19:28
Полша - Хърватия превю
Треньорът на Полша Лео Бенхакер се надява неговият отбор да успее да се промъкне през задния вход на 1/4-финалите от Евро 2008, като подготвя своите играчи за жизненоважната среща с Хърватия днес в Клагенфурт.

Залогът за Полша ще бъде изключително висок, когато срещнат момчетата на Славен Билич на "Вьордерзее стадион".  Докато Хърватия очаква своя 1/4-финален мач с Турция, след две победи до момента, то положението на "дружина полска" не изглежда изобщо розово със спечелената една точка от срещата с Австрия. Те трябва да се надяват също така на успех от страна на домакините над предварително сочения за фаворит в група "А" отбор на Германия.

Бенхакер заключи философски относно цялостната ситуация в групата: "Ние трябва да свършим нашата работа до край. Какво ще се случи във Виена е неясно и не зависи от нас. Всичко, което мога да направя е да надъхам моите играчи за победа срещу Хърватия. Ние трябва да се фокусираме върху нашия мач и тогава да се надяваме на благоприятна развръзка в другия, което ще ни даде право да продължим напред дори и да е било през задния двор".

Холандецът очаква неговият противник Билич да внесе известни промени в стартовата си единадесеторка и да даде почивка на някой от титулярите, но това според него не означава, че победата ще дойде по-лесно. " Хърватия имат изградена философия на игра и това едва ли би довело до съществена промяна на стила им, независимо с какъв състав ще излязат."

 Бенхакер ще трябва да изгради тактиката за предстоящия сблъсък отново без участието на контузения Матей Журавски. Като негов евентуален заместник се спряга името на Марек Сагановски.

Хърватска се наслаждава на участието си в състезанието, след като победи и в двете си срещи до сега. Особено ценен бе успеха срещу Германия, с който те си подпечатаха първата позиция в групата. Билич заяви, че ще направи промени в отбора, но изтъкна също така и факта, че всички играчи са определено мотивирани:

 "Ние нямаме търпение да започне мача. Нашите опоненти са силен отбор, но те ще се сблъскат с нашето огромно желание да продължим да се представяме все по-добре и да постигаме все по-добри резултати."

Самите играчи ще излязат с черни ленти на своите ръце, след трагичния инцидент с 19 годишен техен сънародник, загинал преди мача с Германия. Tреньорът отхвърли възможността отборът му да изглежда слаб тази вечер, като спомена, че има доверие не само в утвърдилите се до тук титуляри, а в целия си екип:

"Това няма да бъде резервен отбор. Разполагаме с 23 играчи и те всичките са едно цяло, няма първи отбор, няма втори отбор, няма резервен отбор. Аз не се съмнявам в успеха на своя отбор. Уважавам Полша, но също така вярвам на моите футболисти."

Двата отбора не са изиграли официален мач помежду си до момента. Все пак Хърватска има лек превес с двете си победи срещу една за Полша, но тя бе в последния им сблъсък малко преди да започне Световното първенство в Германия през 2006г. Автор за поляците бе Ейби Смоларек.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация