Най-емблематичните отпразнувания след гол (видео)

14:07
Най-емблематичните отпразнувания след гол (видео)
В събота полузащитникът на АЕК Атина Гиоргос Катиидис влезе в спортните новини в цяла Европа, след като отпразнува победен гол с нацистки поздрав.

Последва вълна от обществено възмущение към жеста на футболиста. Официалните резултати също не закъсняха. Катидис бе санкциониран от гръцката футболна федерация с доживотна забрана за участие в националните формации на страната.

Гиоргос Катидис не е нито първият, нито последният играч, който ще изрази радостта си от гол по-ексцентричен начин. Често емблематичните отпразнувания на попадения носят сурови наказания. За сметка на това обаче се помнят дълго време.


Представяме на вашето внимание някои незабравими изпълнения, появили се в плод на радостта от вкаран гол:

„Фашистът” - Паоло Ди Канио (Лацио)

Легендата на Лацио се разписа и вдигна дясна ръка за поздрав първо в дербито на Рим, а след това и срещу поддържаният от ляво настроени тифози - Ливорно. За фашисткия си поздрав Ди Канио бе глобен с 7000 евро. След наказанието си, той заяви: „Винаги ще поздравявам феновете на Лацио по този начин. Този жест ме кара да се чувствам сред близки и съмишленици, кара ме да се чувствам добре в моето семейство. Не ме интересува лицемерието на обществото”.



„Биберонът” на Фрачнеско Тоти (Рома)

Тоти изрязава обичта си към своя син Кристиян с жест имитиращ смучене на биберон. Синът му е роден на 6 ноември 2005 година и оттогава „Принцът на Рим” го поздравя по този начин почти след всеки гол на Рома. Този жест се помни и след гола му срещу Австралия на световното през 2006-та. Преди Кристиян да се появи на бял свят, Тоти често целуваше своята брачна халка в израз на уважение към своята съпруга.



„Тв операторът” – Франческо Тоти ( Рома )

Тифозите на Рома никога няма да забравят този момент. Джалоростите громят вечния съперник Лацио, а след един от головете си, капитанът „превзе” камерата с която се снимаше директното предаване на двубоя и започна да се забавлява.



„Голфърът” - Крейг Белами (Ливърпул)

Клипът е от първият осминафинален мач от Шампионската лига между Барселона и Ливърпул през сезон 2006-07. Червените спечелиха това гостуване с 2:1, а по-късно се справиха и на реванша. В 43-тата минута на двубоя на „Камп Ноу” Белами се разписа, а след това изрази радостта си, имитирайки играч на голф. Така, нападателят отговори на английската преса, според която няколко дни по-рано самият Белами е ударил тогавашният си съотборник Йон Арне-Рийзе със стик за голф.



„Белия Принц” – Роби Фаулър (Ливърпул)

Великият ас на Ливърпул Роби Фаулър скандализира футболния свят с това, че секунди след като се разписа във вратата на Евертън, легна на тревата и започна да имитира смъркане на кока на аутлинията. „Беше просто една шега”, заяви Фаулър след мача. Футболната асоциация, обаче не схвана майтапа и го наказа с лишаване от права за четири мача и глоба.



„Spiderman” – Жереми Жано (Сент Етиен)

В нашата класация обръщаме внимание и към вратарите. Жереми Жано от Сент Етиен се облича с костюм на известния супергерой „Spiderman” по време на общата снимка преди шампионатната среща с Истр от Лига 1 на Франция. Това не е радост след гол, но е доста щура идея.



„Зъболекарския стол” - Пол Гаскойн (Англия)


Класическото изпълнение на невероятния Пол Гаскойн е при гола му срещу Шотландия по време на Евро 96. След чудесния гол, Гаскойн ляга на тревата, а неговите съотборници му наливат вода в устата, имитирайки запой. На следващият ден всички таблоиди имаха на корицата си „зъболекарския стол”, а националния отбор отнесе критики от пуританите.



„Танцът на победата” - Роже Мила (Камерун)

Камерунския нападател Роже Мила отбеляза 4 гола за своята страна по време на световното през 1990 година. Това, което отличаваше 38-годишният тогава Мила е неговият танц след всяко едно от точните изпълнения. Насладете се!



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rollingstones
20.03.2013 06:01

Ей най-накрая нещо интересно да сложете. А това последното с Роже Милан, вратаря е Рене Игита и е известен с това, че доста често излиза напред с топката. *lol*

Deco_Sneijder
19.03.2013 20:59

Танцът на победата,често го прави Роналдиньо на Фифа 07 който е играл знае *lol* *lol*.Иначе друго си е да празнуваш като Балотели кат преебан пръч на 1 място *lol*

Chelsea_BotevPd
19.03.2013 20:57

ето това е една добра статия,а за Тоти-супер голям пич е *goal*

vlatkyn
19.03.2013 20:54

Поздравът на Ди Канио първо е римски, а след това се взаимства от фашистите, за съжаление този поздрав е опетнен завинаги от този лумпен Хитлер.

MaLkO_LuD94
19.03.2013 20:47

Абе гледайте футболистите на Стярнан как се радват след гол да видите смях *lol*

ceco26
19.03.2013 19:38

имаше и едни, който ловяха голмайстора и се "снимаха" с него *joking**joking*

ceco26
19.03.2013 22:49

*joking**thumb_up*

MaLkO_LuD94
19.03.2013 21:38

[@link http://vbox7.com/play:79223c21] За тия ли говориш *joking*

velinovv
19.03.2013 16:13

На Флауър и Ди Канио определно са емблематични *smile* ... иначе има доста по-интересни [@link http://www.youtube.com/watch?v=QRPPzO9b38Q]

gang_related
19.03.2013 15:54

А това на Тоти с камерата не бях го гледал :Д:Д ЛУД ЛУД!!! :Д Всичките са готини и забвани :Д