Левски криволичи като комбайнер след кило ракия

15:25
Левски криволичи като комбайнер след кило ракия
Родното първенство е към края си, а българският запалянко определено не може да се оплаче от липса на емоции. Борбата за титлата стана още по-завързана, след като дори Вечното дерби надмина очакванията. И ето, че остават само четири кръга, в които всеки мач ще се играе като за последно. Напоследък стана даже модерно да се казва, че всеки двубой ще бъде финал. Първият такъв финал за Левски е на "Герена" в неделя.

"Сините" посрещат Спартак Варна, а победата на пръв поглед изглежда сигурна за футболистите на Емил Велев. Само на пръв поглед, обаче. От началото на сезона Левски криволичи в изявите си като комбайнер след кило ракия. "Сините" играят що-годе силно срещу основните си претенденти, но срещу уж слабаците мъките са сериозни. Именно срещу Спартак Вн момчетата на Емил Велев трябва да се докажат, потвърждавайки, че това 2:0 над ЦСКА не е било на мускули.

Левски има отлична възможност да направи поредната крачка към титлата, след като се доближи максимално до нея с победата над ЦСКА. В неделя бившият голмайстор на "А" група Георги Христов ще получи уникален шанс да забие още някой и друг гол, с което окончателно да излезе от огромната яма, която го погълна веднага, след като смени фланелката на Ботев Пловдив с тази на Левски. Христов показа в дербито, че притежава онези качества, от които на "Герена" имаха нужда цял есенен полусезон. Това важи и за останалите играчи, които до мача с ЦСКА показваха повече от колебливи качества.

Ако футболистите постъпят отговорно и не проявят доза мързел, не би трябвало да имат проблем за спечелването на още три точки от двубоя със Спартак Вн.

След този мач обаче идва по-интересната част. Лесните на пръв поглед срещи със Славия, Миньор Перник и Пирин Благоевград, може да се окажат препъни камък за „сините“. Най-сериозният сблъсък е със Славия, след като тимът на Венци Стефанов доказа, че не се дава без бой на големите. "Бялата лавина" за малко да затрупа „червените“ на "Армията" така че в "Овча купел" ще бъде истински ад за Левски. Това означава, че "сините" са длъжни да демонстрират възможностите си, които видяхме срещу ЦСКА.

После идва домакинството с Миньор, което за перничани ще бъде на живот и смърт, тъй като се борят за оцеляването си в елита. Дефакто това ще бъде предпоследният минифинал за Левски, от който зависи жадуваната титла. Шампионските амбиции, които имат на "Герена", задължават с победа, себераздаване и постоянство във всеки следващ мач. Привържениците на Левски се нагледаха достатъчно на драми, липса на мотивация и безобразна игра, и то срещу непретенциозни съперници.

Възпитаниците на Емил Велев имат тежката задача да покажат, че заслужават да триумфират със златните медали
през юни. В крайна сметка първото място не се полага само при победа във вечното дерби. То трябва да се заслужи. А този сезон е твърде противоречив за Левски. Отборът се овъргаля в калта след провала си в Европа, мина през дъното в първенството, гонейки цяла есен ЦСКА, но пък в крайна сметка си отпочина цяла зима на върха в класацията. Десертът за Левски е в Благоевград на 14 юни - но въпросът е дали ще е сладък, или горчив. Ако се стигне дотам, че двубоят с Пирин да бъде решаващ, можем да бъдем сигурни, че от "Армията" ще "посъветват" "орлетата" да играят с всички сили срещу Левски. И ако през юни златото не отиде на "Герена", то "сините" ще трябва да се сърдят единствено на себе си.

Липсата на постоянство в играта на Левски през сезона, нищо чудно да се окаже фатална на финала. Но пък успеят ли да вземат титлата, то тя ще бъде не просто най-изстраданата, но и най-сладката в историята на клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TigerJK
14.05.2009 20:08

е ако е готина е ясно "кво правим сега" ;>

lubo_309
14.05.2009 19:40

Жена, която разбира от футбол!!! Да, да. Внимание, че може да стане неква изненада!!! Такова животно като жена шофиор и н*гър скиор нема. Доказателството го видях вчера. Влезнала една мацка в забранена улица и не се дърпа въобще настрани. Излязох от колата и и казах за знака, дето явно не го е видяла и тя ми вика: "и кво правим сега?" Така че статията има и верни неща, но за прогнози е трудно да се приеме. Не изключвам вероятността да стане някоя изненада до края, но тя е свързана по-скоро с това цецка да не сбърка. *sick*

UltraBlueHool
14.05.2009 19:35

Със сигурност програмата ни е по лесна от цска,но това не значи че неможе да се препънем някаде.Има 4 кръга до края всичко сме виждали в българския футбол така че очаквам най-добрия отбор на България да стане шампион.Само Левски!

iksvel
14.05.2009 19:16

Тая пък каква е? Жена-разбирачка? Да, да! 4 лесни победи за Левски...