БФС отговори на нападките на Янински

19:20
БФС отговори на нападките на Янински
Българският футболен съюз излезе с официално изявление, в което отрича отправените днес обвинения от страна на бившия съдия Петър Янински, като от централата подчертават, че Янински "ще понесе отговорност" за изказванията си.

По-рано днес Янински обяви, че съдийският наблюдател на срещата от Лига Европа между Стяуа Букурещ и Аякс е изпратил писмо до БФС, в което пише, че страничният съдия Николай Ангелов е с наднормено тегло и не трябва да води мачове. Освен това, Янински нарече членовете на Съдийската комисия "послушни байрактари, които изпълняват поръчки" и заяви, че Борислав Михайлов сам реди ранглистите за делегати и съдийски наблюдатели. От футболната централа излязоха с отговор, в който отричат тези обвинения.

Изявлението, публикувано на официалната страница на БФС:

"Във връзка с появилите се в общественото пространство твърдения, че български съдия е имал проблем при ръководенето на международния мач от Лига Европа между Стяуа и Аякс, Българският футболен съюз би искал да заяви следното:

Страничният съдия Николай Ангелов бе част от съдийската бригада на Станислав Тодоров в мача от 1/16-финалите на турнира Лига Европа между Аякс (Хол) и Стяуа (Рум) на "Амстердам арина". Обвинението на един бивш международен рефер, гастролиращ в медиите от няколко месеца с атаки срещу съдийското съсловие, че Ангелов е имал проблеми с килограмите и в Българския футболен съюз е получено писмо по въпроса от Съдийския наблюдател на УЕФА, е абсолютна лъжа, за която въпросният господин ще понесе отговорност. УЕФА от години няма практика да изпраща съдийски доклади от международни мачове на федерациите, откъдето са назначените за съответния мач съдии, така че подобно писмо в Българския футболен съюз никога не е получавано.

В публичните си изяви г-н Петър Янински си позволява да раздава тежки обвинения и морални присъди - дали може да си позволи да го прави, ще оставим на обществеността, която помни активната му съдийска кариера преди години, да прецени. Българският футболен съюз само може да изрази задоволството си от възходящата международна кариера на Станислав Тодоров и неговите помощници, както и да припомни, че след подписването на Съдийската конвенция на УЕФА Съдийската комисия към БФС разполага с всичко необходимо, за да развива професията и да не се поддава на подобен натиск и външни влияния".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация