Започва разследване на уговорени мачове

11:45
Започва разследване на уговорени мачове
Главният прокурор Борис Велчев заяви, че ще започне разследване на някои от съмнителните мачове от "А" футболната ни група, съобщава "Меридиан мач".

"Аз лично ще сформирам екип, който ще започне това разследване. Получихме сигнали за някои от двубоите, че не са се играли феърплей и поради тази причина решихме да реагираме и да проверим някои от срещите“, заяви Велчев пред Канал 3. „Ако има сигнали за корупция в българския футбол, с най-голямо удоволствие ще ги проверим докрай. Понякога изявленията не са достатъчни. Те трябва да бъдат подкрепени и от факти", допълни Борис Велчев.

Вчера Висшият съдебен съвет заседава, като една от темите бе за участието на висши магистрати в управлението на футбола. Окончателното решение обаче дали има конфликт на интереси в спорта ще бъде взето едва на 20 май, когато ВСС се събира на заседание на Пампорово. Възможността магистратите да бъдат отстранени била голяма, тъй като във ВСС имало разделение и голяма част от членовете били твърдо против съдии и прокурори да се разпореждат в спорта.

Както е известно, в управлението на футболната ни централа участват висшите магистрати Камен Михов и Андрей Икономов. Освен това в БФС с длъжности са още генерал Веселин Пенгезов, шеф на Апелативната комисия и Иван Колев, който е председател на правната комисия към футболната централа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация