Дортмунд изнесе лекция на Фрайбург (видео)

19:17
Дортмунд изнесе лекция на Фрайбург (видео)
Шампионът Борусия Дортмунд разгроми гостуващия Фрайбург с 5:1 в среща от 26-ия кръг на германското футболно първенство. Така възпитаниците на Юрген Клоп се утвърдиха на второто място в класирането с 49 точки. Лидерът Байерн, който има 66 точки, гостува по-късно днес на третия Байер Леверкузен, който има 45 точки.

Фрайбург изненадващо поведе на "Сигнал Идуна Парк" в 29-ата минута, когато Жонатан Шмед с удар от въздуха от 4-5 метра прати топката в мрежата след центриране на Макс Крузе. Борусия предреши до голяма степен мача с три бързи попадения още преди почивката. В 41-ата минута Роберт Левандовски изравни с глава след подаване на Нури Шахин от фаул. Три минути по-късно Шахин направи 2:1, след като като засече отблизо в мрежата подаване от ляво по тревата на Якуб Блашчиковски. Секунди преди почивката Левандовски се разписа от 7-8 метра след разбъркване в наказателното поле на съперника с 19-ия си гол за сезона в Бундеслигата.

След почивката домакините продължиха да контролират мача и в 73-ата минута Шахин вкара за 4:1 от десетина метра след ниско центриране в пеналта на Блашчиковски. Пет минути по-късно резервата Леонардо Битенкур оформи крайното 5:1. 19-годишният халф отбеляза първия си гол за клуба отблизо след отлична атака и подаване на Левандовски.


szólj hozzá: B5-1F www.fasthighlights.com

Аугсбург продължи силната си серия напоследък, след като се справи с домакина Хамбургер с 1:0. Гостите стигнаха до трети успех в последните си четири мача в Бундеслигата и запасиха надежди в борбата за оцеляване, след като се доближиха на 5 точки от спасителната зона. Ян-Ингвер Калсен-Бракер отбеляза единственото попадние с глава за 16-ия в подреждането след центриране от фаул на Тобиас
Вернер.

Хамбургер завърши мача с 10 души след директен червен картон на резервата Максимилиан Байстер за грубо нарушение срещу Даниел Байер. Домакините паднаха на седмо място с 38 точки.

Японецът Хироши Кийотаке се отличи с две асистенции при успеха на Нюрнберг с 3:0 над гостуващия Шалке 04. Маркус Фойлнер откри за домакините след половин час игра, а след почивката Кийотаке изработи попаденията на Александър Есвайн и Майк Франц.

С два гола от дузпи на Аарон Хънт отборът на Вердер Бремен стигна до 2:2 като домакин срещу последния в класирането Гройтер Фюрт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

genchooo
16.03.2013 21:36

Шахин направи много добър мач, изобщо целия отбор играха перфектно, даже можеше и повече да бият, ако не беше пропуска на Гьотце

Cvet666
16.03.2013 21:36

Борусия вярно са като учебник за изграждане на отбор и начин на игра *lol* даже с трудности- къса пейка *lol*