Спартак Плевен ще атакува "А" група с мощен спонсор

11:12
Спартак Плевен ще атакува "А" група с мощен спонсор
Новият спонсор на Спартак 1919 - руският бизнесмен Арсен Елбекян (41 г.), си поставя за цел влизане на плевенския футболен отбор в елита.

"Надявам се с моята финансова подкрепа да помогна тима да достигне желаната от всички ни "А" група", каза той пред плевенските журналисти.

Елбекян се е срещнал с ръководството на общината и с част от футболистите. Той е бивш спортист, майстор на спорта по джудо, бил е мениджър на световния шампион Николай Волуев. Сега живее в Италия и промотира състезатели от бойните спортове и другите видове спорт. Бизнесът му се е в областта на инвестиционните проекти.

На въпрос на БТА Елбекян заяви, че има приятели, инвестиращи в Плевен, които са му предложили да помогне на футболния Спартак. Той е решил, че има смисъл в такъв проект и ще се занимава с него, както се изрази, "докато има светлина в тунела". Според него най-важното сега е с неговите финанси да стабилизира клуба, да се внесе успокоение сред футболистите, които да започнат да играят и да постигат резултати. Ако при наличие на средства, няма резултати, ще се търсят други начини за укрепване на тима - закупуване на нови играчи, включително и от Италия, където той разчита на многобройни контакти.

До края на следващата седмица ще бъде привлечен нов старши треньор. В разговорите си с ръководството на общината Елбекян е получил уверение, че проблемът с базата на клуба ще бъде решен. Очаква се до края на месеца на сесия на Общинския съвет стадион "Плевен" и две помощни игрища да бъдат отдадени безвъзмездно на клуба за 30 години, за да бъдат направени нужните инвестиции.

Новият собственик си е поставил за цел до септември базата да отговаря за лицензиране за срещи в "А" група. Само за терена ще бъдат нужни след приключване на пролетния дял 100 000 лева. Елбекян не иска да говори за размер на инвестиции, докато не се реши проблемът с начина на отдаване на базата. Той и членовете на новия борд ще изпратят отбора за Любимец и ще бъдат на мача. Новият спонсор обещава, че при добра игра ще има бонуси за играчите. Той ще остане в Плевен 2-3 дни, а ако проектът тръгне добре, каза че често ще бъде в града, който много му е харесал още от пръв поглед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sdw
16.03.2013 16:32

Най-накрая,дано да направим нещо по-престижно от влизането ни в "Б" група.

simeon_1994
16.03.2013 12:47

Спартак Плевен ще атакуват "А" група с новия спонсор на клуба Камен Балбузанов-Куката,тоя руски собственик е само параван за пред хората.