Победа за Валенсия и голова фиеста в Мадрид

18:36
Победа за Валенсия и голова фиеста в Мадрид
Петък, 15 март
22:45 часа: Депортиво Ла Коруня – Селта

В миналия кръг:
Депортиво загуби с 0:2 визитата си на Барселона. Синьо-белите опитаха да атакуват и да играят открито, но загубиха, въпреки че Барса излезе с доста променен състав. Така Депор остава на последната позиция. Селта игра храбро в двубоя с Реал Мадрид на свой терен, ала загуби с 1:2. По този начин тимът от ”Балаидос” падна в зоната на изпадащите.
Новини около съставите:
Депортиво: Вън от състава е португалският защитник Зе Кастро. В същото време, обаче в тима се връща изтърпелият санкцията си централен бранител Марчена. Той ще замени игралият срещу Барса 19–годишен Пабло.
Селта: Проблемите са в полузащитата, тъй като Алекс Лопес и Начо Инса са контузени. Добрата новина е свързана с възстановяването на крайния ляв бранител Роберто Лаго.
Статистика:
Депортиво е с 1 спечелена точка от 8 кръга .
Селта има 1 победа от 10 срещи насам.
Депор не се разписа в 3 от последните 5 срещи и допуска поне по 2 гола в 7 от последните си 8 мача.
Селта загуби 7 от последните си 10 двубоя в първенството.
Един срещу друг:
Дерби на Галисия номер 30 на терена на Депортиво в Примера. Депортиво е с 16 победи, 7 са равенствата, а Селта има 7 успеха.
Депортиво спечели 2 от последните 3 срещи с този съперник.
Прогноза: Регионалното дерби не е никак лесно да бъде прогнозирано. Това е така, защото и двата отбора са новаци в Примера и в момента с в зоната на изпадащите. Положението на Депор изглежда неспасяемо, но от друга страна съм почти убеден, че домакините ще се опитат да направят своя мач на сезона именно срещу Селта.
Знак: 1

Събота, 16 март
17:00 часа: Реал Сосиедад – Валядолид
В миналия кръг:
Реал Сосиедад направи поредната крачка към класирането в европейските турнири, след като победи втория в подреждането Атлетико и то като гост. Голът за успеха с 1:0 отбеляза Чаби Прието малко след подновяването на играта. Валядолид направи 1:1 с Малага, което се приема като идеален резултат. Хората на наставника Мирослав Джукич стигнаха до точката с осмото попадение за сезона на Манучо.
Новини около съставите:
Реал Сосиедад: Единствената промяна в състава в сравнение с мача срещу Атлетико ще е пускането на Агирече като титуляр в нападението. Това означава, че халфът Сурутуза ще остане на пейката. В лазарета са Кастро, Ифран и Елустондо.
Валядолид: В състава се завръщат германското крило Патрик Еберт и защитникът Марк Валиенте. Това ще придаде вариативност на отбора.
Статистика:
Реал Сосиедад няма поражение от 9 поредни мача като домакин.
Валядолид е с 1 поражение от 6 кръга насам.
Реал Сосиедад е 1 с загуба от 16 мача насам в Примера (3:4 като гост на Реал).
Валядолид е без поражение от 3 поредни гостувания.
Един срещу друг:
Последните 11 мача между двата отбора на този терен излязоха с „оувъри”
Валядолид вкарва поне по 2 гола във вратата на Сосиедад от 4 мача насам.
Прогноза: И двата отбора се намират в чудесна форма, като особено това важи за домакините. Техните фенове едва ли помнят скоро такова представяне, като европейските турнири вече са съвсем реална и достижима цел. Независимо, че Валядолид е добре организиран отбор при гостуванията, залагам на вдъхновените домакини.
Знак: 1

19:00 часа: Хетафе – Атлетик Билбао
В миналия кръг:
Хетафе завърши 0:0 с Леванте като гост. Столичани не играха добре, но въпреки това взеха точка . Така тимът остава без поражение в четири срещи. Атлетик направи едно от най-силните си представяния от началото на сезона, като надигра с 1:0 Валенсия у дома. Голът отбеляза влезлият като резерва Икер Муняин, а победата отдалечи баските от опасната зона.
Новини около съставите:
Хетафе: Поради наказание срещата пропуска централният защитник Алексис. Освен него от доста време в лазарета са други двама бранители - Валера и Мане. В същото време след двумесечно отсъствие на линия вече е крилото Лафита.
Атлетик Билбао: След наказание се завръща халфът Андер Ерера, но вероятността да остане на пейката е голяма. Ветеранът Карлос Гурпеги продължава да лекува контузия.
Муняин ще замени Ибай Гомес на левия фланг.
Статистика:
Хетафе спечели последните си 3 домакинства в Примера.
Атлетик спечели последните са 2 мача в първенството с резултат 1:0.
Хетафе загуби 2 от последните си 9 шампионатни мача.
Баските спечелиха 2 от последните си 8 гостувания.
Един срещу друг:
Като домакин Хетафе е без поражение от Атлетик в 8 срещи във всички състезания.
Хетафе е бил 1/1 в 5 от последните 7 двубоя с този съперник.
Прогноза: Домакините се намират в далеч по-привлекателна позиция и заслужават доверие. Въпросът обаче е свързан с двете поредни победи на баските, които сега са в приповдигнато настроение и едва ли ще пропуснат и най-малката възможност да измъкнат нещо от тази визита. Твърде вероятно е да се случи точно това.
Знак: Х2

21:00 часа: Реал Мадрид – Майорка
В миналия кръг:
Реал Мадрид спечели гостуването си на Селта с 2:1 с два гола на Кристиано Роналдо. След загубата на съгражданите от Атлетико, Реал се изкачи на второ място в класирането. Майорка надви с 2:1 Севиля и записа втори пореден успех, при това с един и същ резултат.
Новини около съставите:
Реал Мадрид: Икер Касияс се завърна на тренировъчния терен след като се възстанови от операция, но Диего Лопес ще продължи да бъде на вратата. С травма е Ди Мария, който пропуска този мач. Вероятно Кака ще получи шанс за изява.
Майорка: Двама наказани има в тима на гостите. Това са халфовете Марти и Хави Маркес. Мишел Перейра се връща след наказание и ще бъде аташиран в средата на терена. Очаква се отново Томер Хемед да остане на пейката, защото е в конфликт с наставника Мансано.
Статистика:
Реал вкарва поне по 2 гола от 12 поредни срещи в Примера насам.
В 6 от последните 7 гостувания на Майорка се получиха „оувъри”.
Реал е в серия от 5 поредни победи в първенството.
Майорка не се разписа само в 1 от последните 5 мача.
В 5 от последните 6 двубоя на „Бернабеу”, Реал записа „оувъри”.
Един срещу друг:
Двата отбора имат 27 срещи в Примера. 20 победи за Реал, 4 равенства и 3 победи за Майорка.
Реал спечели 6 от последните 7 двубоя с Майорка във всички състезания.
Прогноза: Настронието в лагера на Реал би трябвало да е оптимистично, не само заради отличните резултати в Примера, а и заради удобния жребий в Шампионската лига. Майорка няма какво да губи на този терен, като се очаква хората на Мансано да дебнат за всяко разсеяно действие на съперника, за да постигнат нещичко. С оглед на перфектната форма на домакините и като цяло проблематичната защита на гостите, очаквам поредната голеада на „Бернабеу”.
Знак: над 3.5 гола

23:00 часа: Валенсия – Бетис
В миналия кръг:
Валенсия загуби на терена на Атлетик Билбао. „Екипо че” имаше надмощие в голяма част от двубоя, ала така и не успя да реализира. В края, дори Солдадо пропусна на два метра от вратата и лиши тима си поне от точка. Бетис спечели домакинството си на Осасуна с 2:1 с головете на Хорхе Молина и Рубен Кастро. С този успех севилци продължават да мечтаят за класиране в Шампионската лига.
Новини около съставите:
Валенсия: На линия е Адил Рами, който може да се върне в центъра на защитата. Жонас се очаква да замести Пабло Пиати в офанзивната част на халфовата линия.
Бетис: Офанзивният халф Салва Севия и защитникът Дамие Перкю са все още контузени. Треньорът Пепе Мел, няма да прави промени в сравнение с мача срещу Осасуна.
Статистика:
Валенсия спечели само 3 от последните си 6 шампионатни домакинства.
При последните 3 мача на Бетис се получиха „оувъри”.
Валенсия е с 1 загуба от 7 поредни срещи в първенството.
Бетис е с 1 загуба от 5 срещи насам в Примера.
Един срещу друг:
Съперниците имат 46 мача за първенство във Валенсия. Домакините са с 36 победи, Бетис има 5 победи, а равенствата са точно 5.
Валенсия спечели последните 8 мача като домакин на Бетис във всички състезания.
Прогноза: Валенсия има само една цел до края на сезона и тя е свързана с класирането си в Шампионската лига. В тази връзка очакваме мобилизация и пределна мотивация от страна на домакините, макар че никак няма да им е лесно срещу отлично комплектованият тим на гостите.
Знак: 1
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

catalan
15.03.2013 23:46

Първенсвото е ясно.

kalchy
16.03.2013 12:26

Колкото и да ни дават минуси, факта си е факт. *wink*

kalchy
15.03.2013 23:36

Според мен Реал ще спечелят трудно, имам предчуствието, че 2 гола минимум ще допуснат.