Германия иска 1/2-финалите и финала на Евро 2020

15:46
Германия иска 1/2-финалите и финала на Евро 2020
Германия ще кандидатства за домакинство на полуфиналите и финала на европейското първенство по футбол през 2020 година, ако Турция получи правото да организира летните олимпийски игри през лятото. Турция беше фаворит за домакинство на европейските финали през 2020 година, но УЕФА реши да раздели турнира между 13 държави, което направи южната ни съседка фаворит за пакета полуфинали и
финал.

Турция обаче е сред финалистите при гласуването за летни олимпийски игри през същото лято, а евентуална победа ще усложни избора на страната за домакин на най-важните мачове от европейското първенство.

"Все още не сме решили дали ще кандидатстваме за мачове отгруповата фаза и четвъртфиналите, или за полуфиналите и финала. Сигурно е само едно - ако Турция загуби при избора на домакин на летните олимпийски игри, ние със сигурност няма да бъдем съперници на футболната федерация на страната за последните мачове от Евро 2020", каза президентът на Германския футболен съюз Волфганг Нийрсбах.

Членовете на Международния олимпийски комитет ще гласуват за домакин на олимпийските игри през септември. Съперници на Истанбул са японската столица Токио и испанската Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация