Лацио грабна Купата на Италия след изпълнение на дузпи

00:31
Лацио грабна Купата на Италия след изпълнение на дузпи
Отборът на Лацио спечели Купата на Италия след като победи тима на Сампдория след изпълнение на дузпи. В редовното време двата тима завършиха при резултат 1:1, а в последвалите продължения също не бе определен победител. При дузпите "орлите" спечелиха с 6:5 на "Стадио Олимпико" в Рим и се класираха за европейските клубни турнири.

"Орлите" излязоха напред  в резултата още в 5-а минута когато Мауро Сарате откри след страхотен удар с десния крак от границата на наказателното поле. Столичани имаха възможност да удвоят преднината си, но удар на Александър Коларов бе спасен от Лука Кастелаци, а добавката на Горан Пандев също се оказа лесна за стража на "моряците". Изравнителното попадение за Самп бе дело на Джампаоло Пацини, който изравни резултата след хубав изстрел с глава в 31-а минута.

През втората част "орлите" имаха по-добрите положения в срещата, но неточност в завършващата фаза ги лиши от преднина. В двете продължения от по 15 минути двата тима играха доста предпазливо и не се стигна до чисти голови възможности. При изпълнението на дузпите за тима на Лацио пропусна единствено Томазо Роки, чиито удар срещна гредата. За Сампдория пропуски направиха Антонио Касано и Лука Кампаняро, ударите на които бяха отразени от младия страж на Лацио Нестор Муслера.

Лацио - Сампдория - 1:1 /6:5 след дузпи/
1:0 - Сарате - 5 мин
1:1 - Пацини - 31 мин

Стартови състави:
Лацио: Нестор Муслера – Стефан Лихштайнер, Себастиано Сивиглия, Давид Розенхал, Александър Коларов, Кристиан Броки, Осумане Дабо, Кристиан Ледесма, Паскуале Фоджа, Горан Пандев, Мауро Зарате

Сампдория: Лука Кастелаци – Пиетро Аркади, Стефано Лучини, Уго Кампарано, Андреа Раджи, Даниеле Франческини, Анджело Паломбо, Паоло Самарко, Мирко Пиери, Джампаоло Пацини, Антонио Касано

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

donharry
14.05.2009 10:37

LAZIO изнесе страхотен мач. Фен съм на отбора от 15 години и минах през силните моменти на този отбор още когато беше президент Серджо Краньоти и сега, когато LAZIO е в състояние да обърка само сметките на някой от първите 4 отбора в сериа А, но не и да се бори за спечелването на калчото. Но си мисля (повече се надявам), че със спечелването на този турнир и с възможността за спечелването на супер купата на Италия, отбора започва да въври по правилния път и да се добливажа до мястото, което винаги му е било отредено, а именно сред грандовете - Милан, Интер, Ювентус (без рома по обективни причини *smile* ) Надявам се да направят по-добра селекция, като същевременно запазят Сарате, Пандев и Роки и догодина да се борят и за шампионата, макар че не съм голям оптимист. Истината е, че трябват пари, а финансовия крах, който избегнаха ги дръпна с 5-6 години назад. Е дано да разполагат с по-голям бюджет тази година. Успех им желая и FORZA GRANDE LAZIO!!!

kuramiian
14.05.2009 06:55

FORZA LAZIOOOO ALE ALE ЕВАЛАТА НА МАШИНИТЕ АЛЕ АЛЕ НАИ-ДОБРИТЕ САМО ЛАЦИО ПРОСТО БЕшЕ ЯСНО И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ВЗЕМЕМ КУПАТА СЛЕД ИЗОСТАВАНЕТО В ПЪРВЕНСТВОТО.

ziro
13.05.2009 22:41

Ако се случи нещо и Самп. победят в този мач ще намразя футбола...
За цяло полувреме Самп. не са си дали 1 точен пас!
Напално средняшки смешен до безобразие отбор!!!