Пелегрини: Ще играем 1/2-финал, ако не ни се паднат Барса или Реал

10:40
Пелегрини: Ще играем 1/2-финал, ако не ни се паднат Барса или Реал
Реакции след 1/8-финала от Шампионската лига между Малага и Порто, завършил 2:0:

Мануел Пелегрини, старши треньор на Малага: Можем да се класираме и на полуфинал в Шампионската лига, ако не ни се падне в следващия кръг някой измежду Реал Мадрид или Барселона. Атмосферата на днешния мач беше невероятна, публиката ни даде наиситна много сили и те самите заслужиха и извоюваха тази победа. Срещу нас беше много добър отбор и затова трябваше да проведем мача много разумно и го направихме. Започнахме обаче доста нервно, в първите 25 минути, но за наша радост в този момент Порто нямаше кой знае какви възможности пред нашата врата. А от края на първото полувреме, както и през второто, действахме така, както трябва. Сърцата на моите момчета биеха до пръсване, но главите им останаха чисти. Голът на Иско ни донесе спокойствие и след него ние вече контролирахме напълно събитията. Сега попаднахме сред осемте най-силни клуба в Европа и ще се борим с всички сили, за да отидем на полуфинал. Тази година за нас като цяло върви доста необичайно и лишена от логика, но трябва да отдадем дължимото на момчетата за това, което правят в испанското първенство и в международните мачове. На жребият ще бъде прекрасно, ако се разминем с другите два испански отбора и ако стане, шансовете ни да продължим напред ще бъдат много големи.

Витор Перейра, старши треньор на Порто: Два много важни момента се оказаха решаващи за съдбата ни в този мач- отстраняването на Стивън Дефур с червения картон, а преди това и контузията на нашия плеймейкър Жоао Моутиньо, който получи контузия в бедрото. Това беше и причината да го заменя през второто полувреме. Малага игра много агресивно, особено след средата на първото полувреме и носена от ентусиазма на публиката си. Моутиньо започна да се хваща за крака доста често още в средата на частта, но решихме да остане до края. И именно тогава Малага ни вкара първия гол. Второто полувреме започна с червен картон и ситуацията стана доста трудна за нас, но се старахме и с десет души да контролираме топката. Трудно ни се получаваше, а мисията да продължим напред беше направо невъзможна. Тъжни сме, защото отпадаме и защото нашите фенове са тъжни.

Хоакин Санчес, полузащитник на Малага: Всички ние от Малага сме възнаградени за труда, който полагаме. Цялата ни съблекалня празнува. Борихме се от първата до последната минута и общият резултат е гаранция за това. Неповторимо е, а класирането ни за четвъртфинал не мога да го сравня с нищо друго по време на моята кариера. Мисля, че пишем историята на клуба и на града.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LMessi_Barca
14.03.2013 11:42

Браво на Малага!!! Перфектно играха втория мач!!! Жалко за Порто,но предпочитам Малага!!

Notlike
14.03.2013 10:46

Уинър цепят мрака. В заглавието едно, в текста обратното. Няма втори като вас. Дори жълтите медии завиждат *lol*