Славия с единия крак на полуфинал след зрелище в Перник

17:41
Славия с единия крак на полуфинал след зрелище в Перник
Славия победи Миньор (Перник) с 5:2 в първия четвъртфинален мач от турнира по футбол за Купата на България и до голяма степен реши въпроса за крайния победител и полуфиналист в турнира. Мачът освен със седемте гола ще се запомни и с трите червени картона през второто полувреме - два за белите и един за перничани.

Славия на практика реши мача след по-малко от половин час игра. В 12-та минута главният съдия Ивайло Стоянов отсъди фаул на около двадесетина метра пред вратата на домакините. Здравко Лазаров прескочи топката, а Петър Димитров с точен удар в долния десен ъгъл на Николай Банков откри резултата - 1:0 за Славия. В 18-та минута Славия поведе с 2:0, като в основата на гола отново бяха ветеранът Здравко Лазаров и Петър Димитров - Лазаров проби по левия фланг, премина през двама защитници на перничани и центрира, а Петър Димитров засече с глава центрирането и отбеляза втория си гол в мача.

В 34-та минута Павле Попара центрира от фаул и високият централен защитник Живко Желев с глава изпрати топката в мрежата на Николай Банков - 3:0 за Славия. Единственото по-сериозно положение за домакините бе в 40-та минута, когато Нджой излезе сам срещу вратаря на белите Георги Петков, но ударът му мина високо над напречната греда. В 48-та минута след пробив на Петър Димитров и грешка в защитата на домакините Антонио Ливраменто, останал сам срещу вратаря на миньорци, увеличи на 4:0 за Славия. В 58-та минута вратарят на белите Георги Петков игра с ръка извън наказателното поле и главният съдия Ивайло Стоянов му показа червен картон. Тъй като старши треньорът на Славия
Велислав Вуцов бе извършил три смени на почивката, на вратата застана Мирослав Антонов. Именно Антонов бе в основата на следващия гол за гостите - вратарят изрита топката, тя попадна в Здравко Лазаров, който след продължителен рейд увеличи на 5:0 за Славия.

Миньор се възползва от численото си превъзходство и "вратарската рокада" и вкара два бързи гола. В 65-та минута Петър Петров и Окечукво излязоха сами срещу влезлия като резерва Янко Сандански, преодоляха го и Петров изпрати топката в мрежата на вратаря Мирослав Антонов. В 70-та минута след центриране от фаул бившият юноша на ЦСКА Димитър Ялъмов с глава изпрати топката зад гърба на играещия като вратар Антонов - 2:5. В 77-та минута Камен Хаджиев получи втори жълт картон за нарушение срещу Петър Димитров и съответно червен картон и двата отбора останаха с по десет души на терена. В даденото шестминутно продължение след края на мача от главния съдия защитникът на Славия Виктор Генев свали с ръце Петър Петров, който го финтира и се откъсваше сам срещу вратаря Антонов, за което Генев получи директен червен картон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация