Шампанско и 20 000 евро за Божинов от бос

09:45
Шампанско и 20 000 евро за Божинов от бос
Симпатично “благодаря” от президента на Виченца получи капитанът на отбора Валери Божинов след победата с 1:0 като гост на Падова.

Борещият се за оцеляване в италианската серия “Б” тим на българина надви стремящите се към промоция в серия “А” домакини с ранен гол на Кастилия.

След срещата шеф на Виченца обявил на Божинов, че президентът - сеньор Кастинджела, иска да се види с него и момчетата. След прибирането с клубния автобус до своя стадион “Ромео Менти” играчите отишли в съблекалнята. Там ги очаквал клубният бос със сина си, две големи бутилки шампанско и надпис “благодаря”.

Президентът извикал капитана Божинов, след което се обърнал към своя син: “А сега дай истинския подарък за победата!” При което Кастинджела-джуниър извадил от чантичка 20 000 евро, които Валери да подели със съотборниците си.

Освен чисто футболния успех над силния тим на Падова се оказало, че играчите на Виченца са извоювали и личен триумф за президента си. Той е собственик на верига супермаркети, а босът на Падова бил негов основен конкурент в бранша. Но и много добър приятел. Затова двамата имали и сериозна закачка преди срещата. А за вчера, ден след двубоя, приятелите бизнесконкуренти насрочили обяд - явно за футболен разбор. Божинов и компания направиха обяда на шефа си доста по-сладък още от предишната вечер и той държал да им се отблагодари.

12 кръга преди края на шампионата Виченца е под чертата за изпадащи отбори, но вече само на точка от зоната за плейофите и на три от спасителна позиция. Любопитно е, че в последните 7 мача Божинов и компания имат три загуби с един гол като домакини и 4 победи с един гол като гости. В събота Виченца ще чупи домакинския карък срещу Тернана, който има само 4 точки повече, пише "Стандарт".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари