Локомотив София се наложи с 1:0 над Миньор

18:06
Локомотив София се наложи с 1:0 над Миньор
Локомотив София се наложи с 1:0 над Миньор Перник в мач от 17-ия кръг на "А" футболна група. Столичани се измъкнаха от зоната на изпадащите, след като взеха първа победа от почти половин година. За последно те спечелиха в първенството срещу Етър с 3:0 на 16 септември. Възпитаниците на Емил Велев прекъснаха и серия от 11 поредни мача без успех и със събраните 15 точки вече заемат 12-ата позиция в подреждането. Миньор пък падна на 13-а позиция също с 15 точки.

Двубоят се игра на Градския стадион в Своге, тъй като клубното съоръжение на Локомотив няма лиценз за домакинските мачове от елита. Футболистите и на двата отбора бяха затруднени от мокрия и разкалян терен заради дъжда, който падна преди мача.

Символичните домакините поведоха в резултата с единственото по-сериозно положение преди почивката. Александър Бранеков с дълъг пас намери Антонио Павлов, който надбяга Стефан Станчев, измъкна се сам срещу Боян Пейков и стреля по тревата покрай вратаря на Миньор за 1:0.

След почивката перничани заиграха по-активно и имаха отлична възможност да изравнят в 58-ата минута, когато Томислав Павлов стреля от наказателното поле, но топката премина на сантиметри от целта. Локомотив остана с човек по-малко в 72-ата минута, когато
Светослав Петров получи втори жълт и червен картон след груб фаул срещу резервата Стоян Стефанов. След центрирането в пеналта от нарушението Петър Петров засече над гредата. Малко по-късно при контраатака столичани можеха да решат всичко, но Бранимир Костадинов пропусна, останал сам срещу вратаря Пейков.

Миньор натискаше до края. В 83-ата минута Ахмед Химкет отправи опасен удар от дистанция, но Валентин Галев спаси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация