70 наши страдаха с Челси в Румъния

09:15
70 наши страдаха с Челси в Румъния
Драматично мина за 70 българи големият мач в Лига Европа в четвъртък. Сънародници от фенклуба на Челси у нас тръгнаха с автобус и коли за Букурещ. Там шампионът на Европа гостува на Стяуа Букурещ в първи осминафинал на втория по сила турнир на континента. Други българи, дузина привърженици на ЦСКА, пътуваха за мача, но за да подкрепят домакините. Приятелството между двете агитки гради традиция от години.

На терена Челси бе ударен тежко - 0:1 за вдъхновените румънци с гол на Раул Русеску от спорна дузпа. Стяуа не спира с чудесата през сезона, и то с отбор, съставен от 10 румънски титуляри. С треньор Лауренциу Регенкампф - свой кадър, минал и през ловешкия Литекс.

Драмата на българските фенове на Челси не се изчерпи само със загубата. За да видят на живо Тери, Лампард и останалите, сънародниците ни изживяха среща с типичното румънско футболно посрещане. С билети в ръце на стадиона пристигнаха едва около половината българи, другите пропуски ги чакаха в хотел в Букурещ, донесени от английски фенове. Но докато бъдат транспортирани билетите от хотела до сектора за гости, полиция и жандармерия направо насочиха автобуса с хората без билети към изходите на града. Който няма в ръцете билет - да си ходи за България! Въпреки уверенията, че талоните са на път. Без право пасажерите в автобуса да слязат, да ползват тоалетна, да си купят нещо за храна или вода. Това си е румънски футболен Шенген, който не е изключение. Подобни драми изживяха фенове на ЦСКА, пътували за мача от същия турнир преди 9 години.

Все пак бързото пристигане на билетите спаси екскурзията на родните привърженици, които успяха да влязат навреме в стадиона. Бяха част от рекордните за арената 55 000, изгледали триумфа на Стяуа. Срещу тях викаха група фенове на ЦСКА, които празнуваха след мача с румънците. Ултраси на букурещкия гранд редовно идват в София да подкрепят българските армейци, особено в дербитата срещу Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Yang_G
09.03.2013 12:13

"спорна дузпа" Вече всичко ви е "спорно"!

fl0rida
09.03.2013 13:00

Братле кой е казал подобно нещо освен Уинър?Всички си признахме че дузпа си имаше две мнения няма поне според мен.

fl0rida
09.03.2013 10:28

Жалко за феновете на Челси които са пътували до Румъния>Челси бяха просто бездарни в играта си.