Бърнли удари Рединг като гост и ще играе финал на \"Уембли\"

11:41
Бърнли удари Рединг като гост и ще играе финал на \"Уембли\"
Бърнли победи Рединг за втори път в продължение на няколко дни и се класира на финала на плейофите в Чемпиъншип.

"Вишненочервените" бяха взели ценен аванс в първия двубой на свой терен, печелейки с 1:0 с гол от дузпа на Гари Аликзандър.

Реваншът на "Мадейски Стейдиъм" започна с натиск на Рединг и на два пъти вратарят нагостите Брайън Йенсен прояви класа след силни шутове на Шейн Лонг.

На почивката двата тима се оттеглиха при нулево равенство. През второто полувреме "кралските поданици" продължиха да търсят по активно попадение, с което да изравнят общия резултат.

Вместо това да се случи, в 51-а минута Мартин Патерсън взе топка от своето наказателно поле дриблира в половината на Рединг и после с топовен шут от около 30 метра вкара невероятно попадение, с което увеличи общата преднина на своя тим.

Домакините продължиха да упражняват натиск, но опитите им да разпечатат Йенсен изглеждаха обречени на провал.

В 58-а минута Стивън Томсън сложи точка на спора с нов красив гол. Нападателят се възползва от лошо избита топка от защитата на Рединг и с воле от около 20 метра уби съпротивата на лондончани.

Така на финала на плейофите за влизане във Висшата лига ще спорят Шефилд Юнайтед и Бърнли.

След края на вчерашния мач мениджърът на "кралските поданици" Стив Копъл подаде оставка, която бе приета от ръководството на клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация