Амкар с тримата българи в състава допусна загуба

17:20
Амкар с тримата българи в състава допусна загуба
Тримата българи в Амкар Перм започнаха като титуляри, но отборът отстъпи с 1:2 от ФК Краснодар на старта на пролетния дял в руската Висша лига. Захари Сираков и Благой Георгиев играха пълни 90 минути, а в 72-ата Георги Пеев беше заменен от гръцкия нападател Николаос Карелис.

Гостите от Перм поведоха в 25-ата минута чрез Никита Бурмистров, който беше избран и за играч на мача от феновете на Амкар. Само две минути по-късно обаче домакините от ФК Краснодар възстановиха равенството чрез бившия полузащитник на Черноморец Бургас Марсио Нуньо. Дефанзивният полузащитник вкара със сила от 25 метра, овладявайки преди това пас на бразилеца Вандерсон.

Той пък донесе и победата с гола си в 57-ата минута. Тогава Вандерсон се разписа след подаване на бившия играч на Левски Жоаозиньо. Още една синя връзка има в състава на домакините- тях ги тренира Славолюб Муслин, който изкара по-малко от година начело на Левски.

Благой Георгиев пък едва не вкара преди почивката от фаул. Вратарят на домакините Филцов очакваше центриране, но техничният удар на българина го затрудни максимално и се наложи да боксира над гредата. В 65-ата минута бившият капитан на Славия и на грозненския Терек получи жълт картон за професионален фаул.

Амкар заема 12-о място с 19 точки, докато ФК Краснодар се изкачи на 8-а позиция с 31 точки, колкото имат Рубин и Локомотив Москва. Останалите мачове от кръга са утре и в неделя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация