Божидар Митрев: Иванков ми е любимият вратар

11:07
Божидар Митрев: Иванков ми е любимият вратар
Юношата на Левски Божидар Митрев бе един от героите на дербито с ЦСКА в събота. Младият вратар трябваше да замени контузения титуляр Георги Петков. Митрев, който дълго врeме лекуваше травма, се справи много добре и запази вратата си суха. Вратарят даде интервю за "7 дни спорт" след вчерашната тренировка на отбора.


- Божо, чувствате ли се герой в мача?

- Не, определено не. Всички играхме еднакво добре, за да победим в този мач. Бяхме концентрирани и постигнахме важния успех. Герои няма.

- Кога разбрахте, че започвате титуляр?

- Два-три дни преди мача. Принципно знаех, че Гошо е контузен и има възможност да не играе. Подготвях се психически за мача. Два дни преди дербито стана ясно, че аз ще пазя.

- Бяхте ли притеснен?


- Не. Имаше голяма тръпка. Все пак за първи път съм титуляр в дербито на ниво мъже. Имаше тръпка, но страх и напрежение - не.

- Според повечето прогнози бяхте аутсайдери в този мач.

- Аутсайдер в това дерби не вярвам да има. Вижда се, че колкото и да е слаб един отбор, в дербито показва добра игра. Така имаме възможност да се борим за титлата.

- Коментарът ви за мача?

- Получи се доста добро дерби. От доста време не бе ставал толкова здрав мач и да бием с два гола разлика. Играхме добре, концентрирано. Получи се добър мач.

- Доволен ли сте от феновете?

- Да, имаше много наши привърженици. През целия мач те не спряха да ни подкрепят. Тяхното присъствиe се усещаше. Феновете ни дадоха криле.

- Как виждате борбата за титлата?

- Имаме доста сериозни шансове. Върнахме се в играта, както се казва. Нашата задача е да спечелим четирите срещи, които трябва да изиграем до края на първенството, и да си свършим работата. Дали ще станем шампиони до голяма стапен зависи и от други отбори, не само от нас.

- Къде ЦСКА може да сбърка до края?

- Не знам. Нека ние си вземем нашите мачове.

- Защо срещу силните отбори като ЦСКА и Литекс играете добре и биете, а се мъчите със Сливен и Пирин?


- ЦСКА и Литекс играят по-друг футбол. Нападат, търсят победата. Пирин и Сливен е съвсем друга работа. Затварят се и играят на контраатаки. По-сгъстена защита имат. По-лесно се играе срещу отбор, който играе футбол.

- В началото на сезона страдахте от доста контузии. Тогава очаквахте ли да сте титуляр в края?


- Всеки ден се стараех да се възстановя от тази травма. Непрекъснато бях на Герена и работех. Една година бях извън терена, година и половина не бях играл в официален мач, преди този с Локомотив Пд. Стремях се да вляза в добра форма, за да може, когато се разчита на мен, да се справя.

- Трудно ли ви беше през този период?

- Да, опеделно ми беше много трудно в началото. Радвам се, че всичко отмина. Нямам вече проблеми с ръката. Беше неприятно, да стоиш и да гледаш отвън съотборниците си и да не можеш нищо да направиш.

- В най-тежките моменти мислил ли сте да се откажете?

- Не, никога не ми е минавало през ума.

- Кой ви подкрепяше най-много по това време?

- Всички в отбора бяха зад мен. На всички им беше гадно, че съм контузен. Извън терена има няколко човека, на които съм благодарен. Те цял живот ще са до мен в трудни моменти.

- Ще успеете ли този път да запазите нивото си и да спечелите титулярното място?

- Каквото зависи от мен, смятам да го правя. Ще тренирам, ще бъда концентриран на мачовете. Ще се стремя да показвам добра игра. Кога ще се получава, вече не знам. На тренировка винаги идвам с мисълта да се развивам и да вървя напред.

- Разкажете нещо за личния си живот. Говори се, че си имате серозна приятелка.

- Там е работата, че нямам. Не знам откъде идват тези неща. Чета тия дни в пресата, че съм имал и едва ли не тя ми пречи на футбола. Моят живот е само футбол в момента.

- Сигурно се надявате един ден да играете в националния отбор?

- В момента мисля само за Левски. Националният отбор си идва, рано или късно. Ако играеш добре, разбира се. Има хора, които гледат и преценяват.

- Кой е любимият ви вратар в света?

- Икер Касияс от Реал Мадрид. Напоследък много ми харесва и Жулио Сезар от Интер. От България винаги съм казвал, че Димитър Иванков ми е любимият вратар, още от дете.

- Надявате ли се някой ден да заиграете в отбор от чужбина?

- Кой български футболист не мечтае да играе в чужбина? В момента обаче не мисля за това. Не ми е фикс идея. Гледам да се наложа първо в Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация