Бербатов и Стоичков ще участват в мача в чест на Стенли

15:23
Бербатов и Стоичков ще участват в мача в чест на Стенли
Благотворителен мач между футболните звезди на България и ветераните на Астън Вила ще се играе на 25 май на Националния стадион "Васил Левски" в чест на Стилиян Петров,.

Набраните средства от събитието ще бъдат дарени за лечението на болните от левкемия деца на България. Очаква се в срещата да се включат Христо Стоичков и Димитър Бербатов, а селекционерът Димитър Пенев вече среща трудности с определянето на състава поради многото желаещи. "Най-хубавото е, че всички средства, които ще бъдат събрани от мача на 25 май, ще бъдат за болните от левкемия деца. Така ние ще допринесем за тази кауза като организатори. Българският отбор ще бъде сформиран от Димитър Пенев. Мисля, че ще се получи един добър двубой с ветераните от Астън Вила", каза Свилен Нейков.

Министърът съобщи още, че успоредно с мача ще се организират детски кампове, които ще съпътстват футболния двубой. Джон Уейд - търговски директор на Асоциацията на ветераните на Астън Вила, благодари на министър Свилен Нейков за това, че подкрепя това изключително благородно събитие и изрази надежда, че Стилиян Петров ще има възможността да дойде в България и да присъства на благотворителния мач.

"Освен със Стилиян Петров, идеята за реализирането на този мач е свързана и с децата на България, на които се дава възможност още повече да опознаят и обикнат играта футбол. А на онези деца, които страдат от това ужасно заболяване, да се помогне максимално ефективно," заяви Джон Уейд.

Джон Уейд и треньорът на ветераните на Астън Вила Дейвид Нортън са се срещнали днес с посланика на Великобритания в България Н. Пр. г-н Джонатан Алън, който също е изразил подкрепата си за благотворителния мач. Асоциацията на ветераните от Астън Вила имат още идея да изненада децата у нас, лишени от родителски грижи, като се организират няколко спортни събития. До момента английските ветерани са събрали над 5 милиона паунда от подобни инициативи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари