Марадона може да поеме шампиона на Франция

14:39
Марадона може да поеме шампиона на Франция
Кандидатите за треньорския пост в Монпелие се увеличиха с още един и това е легендата Диего Марадона, който е бил предложен на президента Луи Николен от мениджърската компания SGM, съобщи вестник "Екип".

"Марадона има интерес да се върне на треньорското поприще и би се заинтересувал от предложение от актуалния шампион на Франция, твърди Юсеф Хайджуб, който е директор на агенцията за спортен мениджмънт и маркетинг и организиране на спортни събития SGM. Ако и от Монпелие са заинтересовани, аз мога да говоря с него веднага. След като Бекъм премина в Пари Сен Жермен, защо Марадона да не дойде в Монпелие!?"

През изминалия уикенд Монпелие спечели с 2:0 срещу Рен и се изкачи на 6-а позиция в класирането с 44 точки, на 5 от 3-ия Олимпик Марсилия. В отбора смятат, че тази позиция е чудесна за атака на едно от местата, даващо право на участие в Лига Европа наесен. След победата обаче треньорът Рене Жирар обяви, че няма да поднови договора си, защото се чувства емоционално изморен и се нуждае от почивка.

Веднага след това френската преса публикува имената на шестима треньори, които са вариант за поста. Топфаворити са бившият национален селекционер Раймон Доменек и Антоан Комбуаре, който води ПСЖ преди Карло Анчелоти. Има слухове, че собственикът на Монпелие Луи Николен ще опита да говори и с Лоран Блан, който пък е бивш играч на тима. Николен дори е предупредил спортния директор Бруно Кароти, че изборът на треньор е негов ангажимент и никой друг няма думата.

"Няма проблеми да ангажираме Марадона, но би трябвало да знае, че ще работи на минимална заплата. Можем да му дадем 30 хиляди евро на месец, къща и кола, коментира с усмивка бизнесменът. Питате ме дали мога да платя 100 хиляди евро на месец за новия треньор? Да, ако го направя трябва да съм повече луд, отколкото съм."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари