Бундеслидерите Волфсбург и Байерн писаха тройки на Борусия и Леверкузен

08:12
Бундеслидерите Волфсбург и Байерн писаха тройки на Борусия и Леверкузен
Лидерът в Бундеслигата Волфсбург победи Борусия Дортмунд у дома с 3:0 в мач от 32-я кръг на германския шампионат. "Вълците" вече имат 63 точки и остават на върха заради по-добрата си голова разлика от Байерн Мюнхен.

Дзеко откри за домакините на "Фолксваген Арена" в 14-а минута. Другият дежурен голмайстор в състава та Волфсбург Графите също не пропусна да се разпише и веднага след почивката направи резултата 2:0 в полза на своите.

В 75-а минута Кевин Принс Боатенг от гостите получи червен картон, а 5 минути преди края Дзеко след подаване на Графите оформи класическия успех за тима на Феликс Магат.

Другият претендент за титлата Байерн Мюнхен победи с 3:0 Байер Леверкузен у дома и два кръга преди края на сезона в Бундеслигата се изравни по точки с Волфсбург.

Първото полувреме завърши без голове, въпреки желанието и на двата отбора да атакуват и да търсят попадението.

След почивката обаче, Байерн взе контрол над срещата и в 47-а минута Лука Тони откри резултата. В 59-а минута спряганият за трансфер къде ли не Франк Рибери покачи на 2:0 след пас на Лукаш Подолски. Крайното 3:0 оформи самият Подлски в 70-а минута със силен шут от точката на дузпата.

До края Байерн пропусна удобни възможности да направи успеха си още по убедителен.

В другите мачове от снощи Херта победи като гост Кьолн с 2:1 и остана в борбата за титлата, а Хановер 96 спечели с 3:2 визитата си на Карлсруе.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lucas_Podolski
13.05.2009 10:18

Оф успокоих се! Щом ти правиш прогноза значи Байерн ще стане шампион!! А Байерн колко ще се издъни? 4:0?

RUSSIA_FAN
13.05.2009 08:40

Напълно очаквано..... вълците няма да изпуснат титлата.... а Байерн мисля да се издънят още в следващият кръг *devil*